Glutenul este o proteină care se găsește în primul rând în grâu, orz și secară. Dacă o persoană are intoleranță la gluten, această proteină poate provoca probleme digestive, precum balonare, flatulență, dureri abdominale sau diaree.
Intoleranța la gluten este o boală genetică, însă mai poate fi dobândită și în urma unor cure de slăbire severe, a anumitor tratamente medicamentoase sau a infecțiilor digestive. În funcție de gratul de intoleranță, va trebui să renunți la produsele problematice pentru totdeuna sau doar pentru anumite perioade, la recomandarea medicului.
Dacă și tu te afli în această situație, încearcă rețeta noastră de batoane energizante cu cereale fără gluten!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 35 batoane
Ingrediente
- 450 g zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 50 g semințe de susan
- 50 g semințe de floarea soarelui
- 50 g nuci de pin
- 50 g semințe de dovleac
- 50 g stafide
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Într-o oală combinați zahărul, sarea și 10 linguri de apă.
Plasați vasul pe sursa de foc și caramelizați totul la foc mediu.
Adăugați susanul, semințele de floarea soarelui, nucile de pin și semințele de dovleac.
Rumeniți bine amestecul pe foc.
Îndepărtați vasul de pe sursa de foc și adăugați stafidele.
Pregătiți o tavă unsă cu ulei.
Turnați amestecul într-un strat de 5 mm grosime.
Lăsați amestecul pentru 20 de minute la frigider, apoi tăiați-l felii.
Vă recomandăm să păstrați aceste batoane energizante într-o cutie sigilată ermetic.
Sursă foto: 123RF