Rețeta este pentru 12 porții. Timp de preparare: 1 oră și 10 minute.
INGREDIENTE
1 pachet aluat pentru foitaj
1 plic budincă de vanilie
400 ml lapte
75 g zahăr
1 ou
20 g unt
1 plic zahăr vanilinat
400 g fructe divers colorate (căpșune, banane, kiwi, mandarine, struguri, cireșe), proaspete sau din compot
1 plic gelatină pentru tort
MOD DE PREPARARE
1. Lași aluatul să se dezghețe la temperatura camerei. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 3-4 mm și îl tai în bucăți.
2. O variantă este să tai aluatul în triunghiuri echilaterale. Pentru fiecare bărcuță ai nevoie de 4 triunghiuri. Rulezi câte trei triunghiuri pornind de la bază spre vârf. Ungi cu ou bătut triunghiul rămas și așezi rulourile pe margini.
O altă variantă, mai simplă, este să tai aluatul în pătrate mai mari și să rulezi fiecare latură pentru a forma o margine.
După ce ai pregătit bărcuțele, le așezi în tava stropită cu puțină apă și le coci 10 minute la foc iute, apoi 10 minute la foc mediu, până se rumenesc frumos.
3. Prepari budinca urmând instrucțiunile de pe plic, folosind laptele, zahărul, praful de budincă și zahărul vanilinat. Iei budinca de pe foc și încorporezi untul. O torni călduță, în bărcuțele reci, iar deasupra pui bucăți de fructe, pe care le acoperi cu gelatină pentru tort, preparată, de asemenea, conform indicațiilor de pe pachet.