Home » Deserturi & băuturi » Angel Cake, o prăjitură… divină

Angel Cake, o prăjitură… divină

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 187 vizualizari 3 minute timp estimat

Prăjitura este la originile ei un preparat englezesc, dar a fost perfecţionată de americani, care i-au dat şi numele de Angel Cake.

Angel Cake sau prăjitura îngerilor este foarte gustoasă, se pretează pentru a fi folosită în diferite combinaţii, merge foarte bine cu frişcă şi este savuroasă cu ciocolată şi sirop de fructe, sau chiar cu fructe proaspete. Îi mai poți adăuga diferite glazuri (de caramel sau de lămâie) sau o poți consuma ca atare, alături de o cafea fierbinte.

Ingrediente

12 albuşuri*
130 grame de făină
300 grame de zahăr pudră (jumătate pentru albuşuri, jumătate pentru făină)
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
2 pliculeţe zahăr vanilat
Un praf de sare
1/2 de linguriţă de praf de copt

*Folosește gălbenușurile pentru a prepara o cremă de vanilie delicioasă (amestecă-le cu 6 linguri de zahăr și vanilie, apoi toarnă treptat un litru de lapte cald, amestecând continuu. Pune crema la foc mic și las-o să se îngroașe, având grijă să nu se lipească de fundul cratiței).

Mod de preparare

Ţine albuşurile la temperatura camerei pentru o oră. Împarte zahărul în două. Jumătate se amestecă cu făina şi se cerne de două ori. Adaugă praful de copt şi mai cerne o dată. Bate albuşurile. Adaugă un praf de sare şi zeamă de lămâie. Bate până ce albuşurile devin tari.
Când albuşurile sunt tari, adaugă pe rând câte o lingură de zahăr pudră şi mixează bine, până ce acesta se topeşte. Repeta până ce se încorporează jumătate din zahăr. Trebuie să rezulte o bezea tare şi densă.
Adaugă în două-trei tranşe făina amestecată cu zaharul pudra şi amestecă încet, cu o spatulă, de sus în jos.
Compoziţia se pune în tavă de guguluf (cu gaură la mijloc) complet neunsă. Trece cu un cuţit in spirală, prin compoziţie, pentru a scoate bulele mari de aer. Coace prajitura îngerilor în cuptorul încins la 180 grade timp de 30-40 de minute. Prăjitură trebuie să fie rumenă deasupra şi să aibă consistenţa unui burete dacă este apăsată ușor cu degetul.

Scoate tava din cuptor și fără să răstorni prajitura din tavă pune-o cu fundul în sus pe un grătar. DA! Pur si simplu cu fundul în sus! Se lasă să se răcească cu fundul în sus, vreme de trei-patru ore. Operaţiunea face ca prăjitura să iasă uniformă şi egală fară să dea înapoi! Se scoate din formă cu un cuţit cu lamă subţire şi se decorează cu frişcă, ciocolata sau orice îti face plăcere.

Trucuri pentru prăjitura „divină”

  • Poţi pune stafide, rahat turcesc sau bucăţele de fructe confiate în compoziţie.
  • Poţi pune în prajitură scorţișoară și zeama unei portocale. Aroma, gustul şi culoarea sunt fantastice! Pentru ingredientele din rețetă e nevoie de circa două lingurițe de scorțișoară.
  • Poţi înlocui o lingură de făină cu pudră de cacao. Alege o cacao cu foarte puţină grasime. Astfel, poţi face prajitura în două culori: alb şi negru (adaugă o lingură de cacao în jumătate din compoziție).

Sursa foto: 123RF

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro