Home » Supe și ciorbe » Supă de țelină

Supă de țelină

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 16 vizualizari 2 minute timp estimat

Îți propunem astăzi o supă indicată în insuficiență renală, litiază urică și fosfocalcică.
Rețeta este pentru 10 porții și se prepară în aproximativ 1 oră.

O porție conține: 84 kcal, 2,5 g proteine, 6 g lipide, 4 g  glucide.

INGREDIENTE

2 țeline mijlocii (300 g)
1 ceapă (100 g)
1 morcov (100 g)
200 g ciuperci
1 gălbenuș de ou
50 ml ulei
1,5 l supă de carne (pasăre sau vită)
1 legătură pătrunjel verde
Sare

MOD DE PREPARARE

  1. Cureți, speli și dai pe răzătoarea mare țelina și morcovul. Cureți ceapa și o tai mărunt.
  2. În oala pentru ciorbă înăbuși ceapa, țelina și morcovul, cu ulei și puțină apă. Torni supa fierbinte și lași să fiarbă zarzavatul.
  3. Cureți ciupercile, le speli în mai multe ape, le tai mărunt și le pui să fiarbă în supă, pentru câteva clocote.
  4. Sărezi supa după indicațiile medicului, apoi stingi focul și o dregi cu gălbenuș. Presari pătrunjelul verde tocat fin.

 

Găsești alte rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția aprilie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.


Sursă foto: arhiva revistei #Pracic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro