Home » Mâncăruri » Pulpă de vițel cu sos alb

Pulpă de vițel cu sos alb

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 53 vizualizari 2 minute timp estimat

O rețetă delicioasă, pentru 6 porții. Timp de preparare: 3 ore.

INGREDIENTE

1,5 kg pulpă vițel
1 conservă ciuperci
1 ceapă mica
250 g ficat de pasăre
2 ouă
1 felie de franzelă veche de 1 zi
Sare și condimente de friptură

Pentru sos

2 linguri făină
100 g smântână degresată
2-3 linguri cașcaval ras
Pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE

  1. Tai pulpa astfel încât să capete o formă cât mai lungă, de aceeași grosime de la un capăt la celălalt. Faci o tăietură în lungul bucății de carne, chiar la mijloc, dar nu până la capăt, apoi o desfaci spre stânga și spre dreapta, fără să o tai de tot. Bați puțin cu ciocanul, având grijă să nu se rupă bucata de carne. O condimentezi și o dai la rece.
  2. Între timp pregătești umplutura, fierbi ficatul și îl dai prin mașina de tocat împreună cu ciupercile, franzela înmuiată și ceapa, apoi amesteci totul cu ouăle, sarea și condimentele (dacă folosești) și pui umplutura pe foaia de carne. Rulezi strâns și legi cu sfoară. Pui ruloul într-o cratiță înaltă, îl acoperi cu apă și lași să fiarbă la foc mic (sau la cuptor).
  3. După 30 de minute întorci cu grijă ruloul și adaugi puțină sare și condimente după gust. Fierbi cam 2 ore. Când ruloul este gata, îl scoți, îndepărtezi sfoara și îl tai felii groase de 1 cm. Îl păstrezi la cald dacă îl servești imediat.
  4. Pentru sos, făina o amesteci cu zeama în care a fiert carnea. Fierbi sosul 15-20 de minute să se îngroașe. Când este gata, adaugi smântâna, pătrunjelul tocat și cașcavalul ras. Servești ruloul cald cu sos și salată de sfeclă sau ardei copți.

Sursă: Revista #Practic în Bucătărie
Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro