Vă place lintea? Dacă nu sunteți foarte convinși că are un gust foarte bun, puteți încerca o rețetă cu linte, pui și ciuperci. Rețeta pe care o propunem este pentru 2 porții și se prepară în aproximativ 2 ore.
INGREDIENTE
1 cubuleț de unt (25 g)
1 morcov mare
1 ceapă medie
1/2 țelină
100 g ciuperci
50 ml apă
2 linguri de vin alb, sec
1 l supă de pui
100 g linte (1/2 pahar de 250 g)
200 g carne de pui
1 frunză de dafin
1 linguriță cimbru
MOD DE PREPARARE
- Tai cubulețe ceapa, morcovul, țelina și ciupercile.
- Într-o oală de 3 litri, topești untul la foc mediu și adaugi legumele tăiate și puțină apă, circa 50 ml. Le călești timp de 5 minute, până încep să se înmoaie, amestecând din când în când.
- Adaugi supa, vinul, frunza de dafin și cimbrul. Dai focul la mic, acoperi oala și lași să fiarbă aproximativ 30 de minute, până se înmoaie legumele. Într-o tigaie de teflon, frigi puiul dat cu puțină sare.
- Tai bucățele de 2-3 cm. Pui și lintea în oala de supă și lași să fiarbă încă 40 de minute, tot cu capac. Verifici din când în când, să nu scadă prea mult și completezi cu apă, dacă este nevoie.
Nu pune sare, decât spre sfârșit, după ce guști, pentru că, în general, supa e deja sărată! Verifici dacă lintea e fiartă. Adaugi și puiul tăiat și lași să mai dea într-un clocot.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie! Ediția martie 2025 este acum în magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online, de pe site-ul publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com