O rețetă simplă, dar foarte aromată, pentru 2 porții, care se prepară în 45 minute, dar care se consumă după 12 ore de așteptare!
Important! O porție conține aproximativ 300 kcal. Preparatul este indicat persoanelor care au probleme cu ficatul sau stomacul.
INGREDIENTE
300 g piept de pui, preferabil mușchiuleț
1 lămâie
1 lime
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță rozmarin măcinat
1 linguriță ienibahar
1 linguriță usturoi deshidratat
MOD DE PREPARARE
1. Storci lămâia și limeul, adaugi peste suc uleiul de măsline și restul condimentelor. Amesteci bine cu o lingură și apoi torni compoziția peste bucățile de pui, pe care le dai la rece, unde le lași până a doua zi.
2. Încingi cuptorul la 220 C. Întinzi bucățile depui într-o tavă micuță și le ungi cu marianta rămasă, apoi lași la copt 20 de minute. Înainte să servești, rumenești puțin bucățile de pui într-o tigaie antiaderentă fără grăsime, cât să capete o față mai apetisantă, dacă mai este cazul.
3. Le așezi pe farfurie, le stropești cu sosul format în tava în care s-au copt și servești cu o salată verde sau cu o porție de legume gătite la abur. Foarte bine arată o combinație de broccoli, conopidă și morcov sau ardei, pentru că aduc un plus de culoare și sunt dietetice.
Sursă foto: 123rf.com