Pregătește o rețetă inedită pentru familia ta sau pentru oaspeți! Rețeta este pentru 6 porții și se prepară în 40 de minute. Poftă bună!
INGREDIENTE
500 g roșii de diferite mărimi și culori
300 g conopidă
4 cepe verzi, tăiate mărunt
O mână de ierburi proaspete (busuioc, pătrunjel și asmățui)
Sare și piper negru proaspăt măcinat
50 ml ulei de măsline de bună calitate
300 g tulpini fragede de sparanghel, spălate bine
6 fâșii de bacon
3 linguri ulei de măsline
Coaja și sucul de la 1 lămâie
MOD DE PREPARARE
- Taie roșiile mai mari în bucăți, pe altele taie-le în jumătate, iar pe cele mici lasă-le întregi. Pune-le pe un platou, presară deasupra ceapa verde și jumătate din cantitatea de ierburi. Adaugă conopida spălată și tăiată în bucățele cât mai mici. Asezonează după gust cu sare, piper și ulei de măsline, cât să se înmoaie. Lasă salata deoparte pentru îmbinarea aromelor.
- Împarte sparanghelul în 6 mănunchiuri și înfășoară fiecare mănunchi în fâșii de bacon. Prăjește-le în ulei de măsline la temperatură ridicată, până când baconul a devenit galben-maroniu.
- Stropește mănunchiurile cu sucul și coaja rasă de lămâie și aranjează-le deasupra roșiilor. Decorează cu ierburile rămase. Servește salata la temperatura camerei.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
O poți procura fie din magazinele din presă, fie online de pe publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com