Un desert delicios, pe care îl cunoaștem bine și care provine din Turcia, țara dulciurilor!
Rețeta este pentru 8 porții și e gata în doar 40 de minute.
250 g fidea foarte, foarte subţire
300 g zahăr
400 ml apă
Esenţă de rom
Esenţă de migdale
Coajă de lămâie
75 g unt
500 g frişcă
MOD DE PREPARARE
- Ungi tava cu unt din belşug, să rămână strat. Pui apoi fideaua, astfel încât stratul să nu fie nici prea subţire, nici prea gros. Dai la cuptor 10-15 minute.
- Între timp, faci un sirop din zahăr, apă şi arome. Când fideaua s-a copt, torni deasupra siropul astfel încât să acopere fideaua.
- Apeşi cu grijă, cu dosul furculiţei, să se uniformizeze stratul. Apoi tai uşor pătrate potrivite. Dai la cuptor, la foc potrivit, încă 15-20 de minute.
- Montezi acum cataiful: un pătrat de fidea, frişcă în strat gros, iarăşi fidea şi din nou un moţ de frişcă. Poți orna cu jumătăți de miezuri de nucă.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
O poți procura fie din magazinele din presă, fie online de pe publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com