Prepară un tort festiv pentru 12 porții, în doar 2 ore!
INGREDIENTE
Pentru blat
300 g smochine tăiate fideluță
7 albușuri
200 g zahăr pudră
200 g nuci măcinate
2 linguri făină
1 lingruă pesmet
Pentru cremă
7 gălbenușuri
200 g zahăr
10 linguri lapte
3 linguri făină
250 g unt
50 g cacao
Pentru decor
200 g miez de nucă
100 g zahăr
MOD DE PREPARARE
- Pentru blat, opărești smochinele și le lași să se răcească, apoi le tai fideluță. Le amesteci cu restul ingredientelor și obții o compoziție de consistența unei mămăligi. O împarți în două și coci în ce formă ai, rotund, dreptunghi sau pătrat.
- Pentru cremă, fierbi la bain-marie toate ingredientele, cu excepția untului. După ce crema s-a îngroșat, o lași să se răcească și o încorporezi treptat în untul frecat spumă.
- Umpli foile cu cremă și presezi ușor. Acoperi și tortul cu cremă și îl decorezi cu nucă mărunțiță, caramelizată. Pe aceasta o obții topind zahărul pe care îl amesteci cu miezul de nucă mărunțită, iar compoziția rezultată o torni pe o foaie de copt și o lași la răcit, apoi o sfărâmi, o pisezi.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
O poți procura fie din magazinele din presă, fie online de pe publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie