Home » Mâncăruri » Plăcintă cu varză și praz (rețetă de post)

Plăcintă cu varză și praz (rețetă de post)

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 128 vizualizari 2 minute timp estimat

Postul nu mai este deloc complicat. Ai opțiuni! Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

INGREDIENTE

250 g făină
125 g margarină
60 ml apă rece
1 varză albă potrivită
2 fire de praz/1 ceapă albă
1 ardei gras roșu
2 linguri de ulei
Verdeață
Sare, piper

MOD DE PREPARARE

  1. Din făină, margarina rece, un praf de sare și apă, frământă un aluat și lasă-l la frigider măcar o jumătate de oră.
  2. Între timp, toacă julien varza și prazul (sau ceapa albă) și taie ardeiul gras în cubulețe.
  3. Încinge uleiul și călește legumele până când scade apa.
  4. Potrivește gustul de sare și piper și lasă umplutura de legume să se răcorească. Presară verdeața tocată fin.
  5. Împarte aluatul în două. Întinde o foaie în tava de tartă, așază umplutura de varză, praz și ardei gras și acoperă cu a doua foaie, răsucind marginea aluatului.
  6. Crestează deasupra cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire și dă la cuptor 40-50 de minute.

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro