Home » Mâncăruri » Migdalele, sâmburii cu puteri magice

Migdalele, sâmburii cu puteri magice

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 12 vizualizari 5 minute timp estimat

De multe ori, preferăm migdalele la una din gustările de peste zi sau uneori chiar ne ajută să ne potolim senzația de foame când termenele limită nu ne permit să luăm pauza de masă. Sățioase, crocante și cu gust greu de egalat, migdalele sunt delicioase și ne ajută să fim nu doar sănătoase și pline de energie, ci și mai frumoase.

Foarte rezistent, migdalul s-a aclimatizat de-a lungul secolelor în multe locuri de pe glob. Așa se face că au apărut și în țara noastră culturi de migdali dulci, mai ales în Dobrogea. Dacă veți avea drum prin zonă, poate vă opriți pentru a savura gustul și aromele acestor mieji pe care multe dintre noi adoră să-i ronțăie.

Sâmburii de migdale pe care-i savurăm cu atâta plăcere sunt de migdale dulci, considerate comestibile. Există mai multe varietăți de migdale, dar mai frecvente sunt migdalele amare, care conţin o cantitate importantă de acid cianhidric, fiind considerate toxice.

Migdalele sunt mai sănătoase atunci când le consumăm hidratate și decojite de pieliță. Punem într-un pahar sau într-o cană cu apă plată porția de sâmburi dintr-o zi și lăsăm așa peste noapte. Dimineața nu trebuie decât să scurgem apa și să trecem cu degetele printre miejii dolofani pentru a îndepărta pielițele.

Sâmburii de migdale dulci sunt adevărate comori pentru sănătate: conțin vitaminele A, C, D, E şi K, precum şi vitaminele din complexul B, minerale precum potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, seleniu, zinc, fosfor și cupru. Altfel spus, toate aceste minerale și vitamine se transformă într-un scut pentru organism, întărind sistemul imunitar împotriva multor afecțiuni, precum cele cardiovasculare, diabet, cancere sau Alzheimer. Un plus de atenție se recomandă persoanelor cu pietre la rinichi şi celor care au anumite disfuncţii biliare, care nu ar trebui să consume migdale în exces.

Porția zilnică de migdale ar fi bine să nu depășească 15-20 de sâmburi cruzi și fără pieliță.

Migdalele nu fac minuni doar pentru sănătate, ci și pentru starea de bine și pentru frumusețe. Ele conțin și triptofan, care asigură sănătatea creierului și contribuie la atenuarea stărilor nervoase, stresante. Măcinați în blender, sâmburii de migdale se transformă într-un excelent exfoliant pentru corp, iar uleiul și laptele de migdale fac adevărate minuni pentru piele.

În bucătărie, fulgii și făina de migdale au devenit preferatele multora. Texturile și gustul lor fin au făcut din migdale adevărate vedete. Dacă nu le-ați încercat până acum decât în deserturi, vă propunem o rețetă de week-end numai bună de gătit pentru toți cei dragi!

 

Pui în crustă de migdale

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 10 aripioare de pui
  • 4 ouă
  • 350 g migdale mărunțite
  • Sare, piper

MOD DE PREPARARE

  1. Taie aripioarele în jumătăți și pieptul de pui în fâșii potrivit de subțiri sau în bucăți.
  2. Într-un castron, bate ouăle cu sare și piper. Dă bucățile de pui prin ou și apoi prin migdale. Dacă-ți dorești o crustă mai bogată, repetă încă o dată procedura.
  3. Așază aripioarele în tava tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 30-40 de minute, întorcând bucățile de pui la jumătatea timpului.
  4. Servește-le cu sos ketch-up, barbecue sau maioneză cu iaurt și puțin usturoi.

Sursă foto: pixabay.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro