O rețetă delicioasă și aromată! Rețeta este pentru 4-6 porții și necesită 60 minute pentru preparare și 8 ore de așteptare.
INGREDIENTE
- 600 g piept de pui
- Piper alb măcinat
- 100 g spanac proaspăt sau congelat
- 2 linguri oțet de vin alb
- 200 ml vin alb
- 3 linguri cu unt
- 3 cepe franțuzești (eșalote)
- Supă de pui
- 1 linguriță curry
- 200 ml smântână (12% grăsime)
- Sare după gust
MOD DE PREPARARE
- Spală piepții de pui, tamponează-i cu prosoape de hârtie și taie-i în felii. Bate ușor feliile între două straturi de folie transparentă, apoi sărează și piperează.
- Clătește spanacul și lasă-l să se scurgă dacă este proaspăt. Așază frunzele de spanac pe feliile de pui, rulează și leagă cu ață. Așază ruladele într-un castron, toarnă oțetul amestecat cu vin alb și lasă să se marineze peste noapte.
- În ziua următoare, scoate ruladele din marinată și șterge-le. Încinge untul într-o tigaie și călește puțin cepele tocate. Când se înmoaie ceapa, se așază în tigaie și ruladele, care se rumenesc de jur-împrejur. Toarnă apoi supă de pui astfel încât să fie acoperite ruladele și acoperă cu un capac. Lasă să se înăbușe astfel timp de 10 minute.
Poftă bună!
Descoperă mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă, dar o poți comanda și online, în format print aici, iar în format digital aici.
Sursă foto: 123rf.com