Îți propunem o rețetă din renumita bucătărie libaneză! Ingredientele sunt pentru 6 porții, iar pentru preparare ai nevoie de 1 oră și de 2 ore de așteptare.
INGREDIENTE
200 g bulgur
4 roșii
3 legături ceapă verde
1 castravete
2 legături pătrunjel
1 ardei gras
1/2 de rodie mare
Sucul de la 2 lămâi
6 linguri ulei de măsline
Sare
Piper proaspăt măcinat
Câteva frunze de mentă
MOD DE PREPARARE
1. Clătești bulgurul în apă rece, în 2-3 ape, îl scurgi și-l pui într-un castron, apoi torni deasupra apă rece și-l lași la hidratat 1 oră, cât să se umfle bine.
2. Toci pătrunjelul, jumătate din mentă și ceapa, tai roșiile, castravetele și ardeiul în cubulețe cât mai mici. Cureți rodia și desprinzi boabele.
3. Scurgi bulgurul și amesteci cu o furculiță, ca să se disperseze puțin. Într-un bol adânc pui bulgurul, apoi deasupra roșiile, ardeiul, ceapa și verdeața.
4. Separat, într-un castronel, amesteci 1/2 linguriță de sare, puțin piper, sucul de lămâie, uleiul de măsline și presari sosul peste ingredientele din bol. Amesteci ușor cu o lingură și dai la frigider 2 ore. Adaugi boabele de rodie, pui salata pe un platou și servești preparatul decorat cu restul frunzelor de mentă și puțin pătrunjel. Este un fel de mâncare perfect pentru zile calde, dar nu numai!
Sfat: Poți să adaugi în compoziție și 50 g stafide negre înmuiate în apă rece.
Găsești mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă sau o poți comanda în format print aici și în format digital aici.
Sursă foto: 123rf.com