O rețetă simplă, fără prea multe ingrediente, care te salvează în orice situație, căci e potrivită pentru toată lumea, inclusiv pentru copii! Rețeta este pentru 20 de bucăți.
INGREDIENTE
200 g făină
600 ml apă minerală sau lapte
3-4 ouă
3 linguri ulei
Sare
200 g file de pește afumat (macrou, somon, hering etc.)
O ceapă mică
MOD DE PREPARARE
1. Amesteci cele 3 gălbenușuri, sarea, uleiul și un pic de apă minerală sau lapte, apoi adaugi făina proaspăt cernută. Insiști cu lingura până se desfac toate cocoloașele de făină. Subțiezi compoziția cu restul de apă minerală carbogazoasă sau lapte, pe care îl torni treptat. Indiferent că folosești apă, lapte sau o 300 ml apă și 300 ml lapte, lichidul trebuie să fie rece. Lași compoziția jumatate de oră deoparte, ca să se mai hidrateze bine făina, să se îngroase amestecul.
2. Separat bați albușul până devine o spumă tare și îl adaugi în compoziția pregătită anterior, care va deveni spumoasă. Dacă te grăbești și pui oul intreg, nu cu albusul bătut separat, clătitele obținute nu vor fi pufoase și moi.
3. Pui la încins o tigaie de clătite în care torni un pic de ulei. Torni compoziția bine amestecată cu un polonic, astfel încât să acoperi întreaga suprafață cu un strat subțire. Prăjești clătitele pe ambele părți. Le scoți cu o spatulă și le umpli cu fâșii de pește stropite cu zeamă de lămâie și ceapă, apoi le rulezi sau le faci pachețele gen plic.
SFAT: Poți folosi și pește din conserve. Scurgi sosul, pasezi peștele și îl amesteci cu puțină maioneză sau sos tartar ori sos remoulade. De asemenea, poți umple clătitele și cu o linguriță de salată de icre sau să le folosești la decor alături de feliuțe de lămâie, măsline negre etc.
Găsești mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă sau o poți comanda în format print aici și în format digital aici.
Sursă foto: 123rf.com