Home » Deserturi & băuturi » Salată din mix de fructe

Salată din mix de fructe

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 98 vizualizari 3 minute timp estimat

Fructele verii, fructele toamnei, fructe exotice, fructe de cultură… mereu avem la îndemână fructe, care sunt nu doar delicioase, ci și sănătoase! Îți propunem o salată de fructe. Rețeta e pentru 6 porții și e gata în doar 20 de minute!

INGREDIENTE

2 mere
1 banană
1 pară
1 lingură merișoare deshidratate
1 grepfruit
1 portocală
1 kiwi
5 căpșuni mari
3 rondele de ananas
Câteva boabe de zmeură, strugure și de afine
Scorțișoară fin măcinată
Zeama de la ½ lămâie
Opțional, 1-2 linguri lichior de fructe

MOD DE PREPARARE

1.  Alegi fructe bine coapte (mai puțin banana). Speli merele și para, le cureți de coajă și le îndepărtezi casetele cu semințe. Tai fructele în cuburi potrivite și le stropești cu zeamă de lămâie.

2.  Cureți portocala și grepfruitul coajă, le desfaci în felii și le tai în cubulețe. Tai în rondele subțiri fructul de kiwi și banana, în prealabil decojite. Speli și mărunțești căpșunele. Tai rondelele de ananas în bucăți mici.

3.  Amesteci toate fructele într-un castron și presari deasupra merișoarele, coacăzele și zmeura. Păstrezi salata în frigider până în momentul servirii.

4.  Pui salata în cupe și presari scorțișoară fin măcinată. Înainte să servești stropești salata cu puțin lichior, la porțiile pentru adulți, și sirop de căpșune.

SFAT: La salata de fructe poți să adaugi frișcă sau înghețată, dacă vrei să fie mai bogată. Pentru aspect, servește în jumătăți de ananas, pepene, coji de portocale sau grepfruit. Încearcă să folosești fructe de sezon, preferabil din culturi bio. Poți să adaugi inclusiv nuci, alune, caju, dar asigură-te că nimeni dintre meseni nu suferă de vreo alergie la unul dintre fructele din compoziție.

Găsești mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă sau o poți comanda în format fizic aici și în format digital aici.

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro