Ai mai jos o generoasă colecție de rețete de înghețată vegană. Cu alte cuvinte, înghețata vegană nu conține ouă, lapte, smântână sau derivate (frișcă, mascarpone). Este mult mai puțin calorică decât cea clasică, tradițională, dar cu nimic mai prejos decât aceasta în ceea ce privește gustul și textura.
Rețetele de înghețată vegană sunt simple, de regulă conțin avocado sau banane, completate cu unt de cocos, lapte de cocos sau de migdale, miere și combinații de fructe. Adaosul de pudră de cacao sau ciocolată neagră completează rețetarul. Ingredientele din rețete sunt pentru 2 porții generoase sau 4 normale. Singurul dezavantaj pentru toate aceste rețete de înghețată vegană este că costul total este mai ridicat decât cel al rețetelor de înghețată clasice, cu lapte și ouă.
- Înghețată vegană fără zahăr cu avocado și cacao
- Înghețată vegană cu zmeură
- Înghețată vegană din banane
- Înghețată vegană de cacao
- Înghețată vegană cu lapte de cocos
- Înghețată de post rețetă simplă
- Înghețată vegană de cartofi dulci
- Înghețată vegană de cafea
Înghețată vegană fără zahăr cu avocado și cacao
Pur și simplu adaugă câteva linguri de cacao în avocado pasat și vei obține o înghețată de ciocolată bogată și cremoasă.
Ingrediente
- 2 avocado copți, decojiți și tăiați cuburi (aprox. 400 g)
- 120 ml lapte de migdale sau alt lapte vegetal
- 30 g unt de cocos sau ulei de cocos extra-virgin, topit
- 45-60 ml sirop de palmier de cocos sau alt îndulcitor
- 30 g pudră de cacao
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Adaugă toate ingredientele într-un blender și amestecă până la omogenizare. Gustă și adaugă mai mult îndulcitor sau cacao, dacă dorești.
Dacă ai mașină de înghețată pune amestecul și respectă instrucțiunil producătorului. Servește imediat sau transferă într-un recipient sigur pentru congelator; acoperă și congelează până când ești gata să servești. Lasă înghețata să se dezghețe timp de 10-15 minute înainte de servire.
Fără mașină de înghețată – pune amestecul de înghețată într-un bol sigur pentru congelator și congelează timp de aproximativ 3 ore, amestecând bine la fiecare 30 de minute. După 3 ore, scoate în boluri, servește.
⭐ Poți completa această colecție cu cea de înghețată de casă, unde vei găsi rețete clasice, ca pe vremuri perfecte pentru a fi preparate rapid, acasă din ingrediente naturale (lapte și derivate, ouă, cacao și fructe).
Înghețată vegană cu zmeură
Această delicatesă roz cu zmeură este super ușoară, proaspătă și cremoasă. Rețeta funcționează perfect și cu alte fructe de pădure
Ingrediente
- 1 banană congelată
- 180 g zmeură congelată
- 10 g unt de migdale sau alt unt de nuci sau semințe (o linguriță)
- O lingură de sirop de arțar sau miere
- 30-45 ml lapte de migdale sau alt lapte vegetal, dacă este necesar
Mod de preparare
Combină banana, zmeura, untul de migdale și siropul într-un blender și amestecă până obții o textură netedă și cremoasă, răzuind părțile laterale ale blenderului dacă este necesar.
Adaugă laptele de migdale, dacă este necesar, pentru a obține textura dorită. Scoate în boluri, servește și bucură-te.
Înghețată vegană din banane
Pentru o înghețată rapidă și ușoară, aruncă câteva banane congelate într-un blender, mixează-le și bucură-te. Nu te teme de petele negre de pe bananele prea coapte – doar decojește-le, taie-le și pune-le în congelator, și așteaptă să-ți fie poftă de înghețată!
Înghețată de simplă de banane
- 2 banane, tăiate în felii mici și congelate timp de cel puțin 4 ore (aprox. 240 g)
- 1/4 linguriță extract de vanilie
- 30-45 ml lapte de migdale nesfântat sau alt lapte vegetal, dacă este necesar
Înghețată de banane și căpșuni
- 1 banană, tăiată în felii mici și congelată timp de cel puțin 4 ore (aprox. 120 g)
- 240 g căpșuni congelate
- 30-45 ml lapte de migdale nesfântat sau alt lapte vegetal, dacă este necesar
Înghețată de banane și ciocolată
- 2 banane, tăiate în felii mici și congelate timp de cel puțin 4 ore (aprox. 240 g)
- O lingură pudră de cacao
- O lingură de miere
- 30-45 ml lapte de migdale sau alt lapte vegetal, dacă este necesar
Mod de preparare
Combină banana (și căpșunile, dacă folosești) într-un blender și pulsează până obții o textură netedă. Dacă amestecul este prea gros, adaugă lapte de migdale pentru a obține consistența dorită. Adaugă arome și îndulcitor, dacă folosești, și amestecă până se combină. Scoate în boluri și servește.
Înghețată vegană de cacao
Această rețetă de înghețată vegană de cacao este simplă, delicioasă și perfectă pentru orice iubitor de ciocolată. Este cremoasă, fără lactate și îndulcită natural, oferindu-ți un desert răcoritor și sănătos.
Ingrediente
- 2 banane foarte coapte, tăiate în felii și congelate
- 400 ml lapte de cocos cu conținut complet de grăsimi (refrigerat peste noapte)
- 4 linguri de cacao pudră
- 4 linguri de miere
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/4 linguriță sare de mare
Mod de preparare
Asigură-te că bananele sunt bine congelate. Pentru a obține o textură cremoasă, laptele de cocos trebuie să fie refrigerat peste noapte pentru a separa crema de lichid. Într-un blender de mare putere, adaugă bananele congelate, crema de cocos (partea groasă de la suprafața laptelui de cocos), cacao pudră, mierea, extractul de vanilie și sarea de mare.
Amestecă toate ingredientele până obții o consistență netedă și cremoasă. Dacă amestecul este prea gros, poți adăuga o cantitate mică din lichidul rămas de la laptele de cocos pentru a facilita omogenizarea.
Toarnă amestecul într-un recipient sigur pentru congelator și congelează-l. Amestecă bine la fiecare 30 de minute pentru primele 2-3 ore pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a obține o textură cremoasă.
⭐ Încearcă și rețetele de înghețată cu mascarpone, probabil cele mai fine și mai bune varaiante de ănghețată de casă
Înghețată vegană cu lapte de cocos
Este o variantă simplă și foarte gustoasă de înghețată vegană. Ingredientele pentru aceasta sunt simple și accesibile.
Ingrediente
- 2 cutii de lapte de cocos (400 ml fiecare)
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1 linguriță de extract de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare
Pune cutiile de lapte de cocos în frigider peste noapte. Acest lucru va ajuta crema de cocos să se separe de apa de cocos. Deschide cutiile de lapte de cocos fără a le agita. Scoate crema groasă de cocos care s-a format în partea de sus și puneți-o într-un bol mare. Evitați să adăugați apa de cocos (o puteți păstra pentru alte rețete sau smoothie-uri). Adăugați zahărul de cocos, extractul de vanilie și praful de sare în bol.
Folosind un mixer electric sau un tel, amestecați toate ingredientele până când compoziția devine cremoasă și omogenă.
Pune amestecul într-un recipient cu capac în congelator. Amestecați înghețata la fiecare 30 de minute pentru a preveni formarea cristalelor de gheață, timp de aproximativ 3-4 ore, sau până când obțineți consistența dorită.
Aceasta este o rețetă de bază, dar puteți experimenta adăugând diverse arome, cum ar fi ciocolată, cafea, fructe de pădure sau unt de arahide, pentru a crea variante diferite de înghețată vegană cu lapte de cocos.
Înghețată de post rețetă simplă
Această rețetă simplă de înghețată de post este delicioasă, sănătoasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
- 2 banane coapte, feliate și congelate
- 1 cană de fructe de pădure (zmeură, căpșuni, afine etc.), congelate sau proaspete
- 1/2 cană de lapte de migdale (sau alt lapte vegetal la alegere)
- 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
- O lingură de miere
Mod de preparare
Feliază bananele și pune-le într-un sac de plastic sau într-un recipient sigilat. Congelează-le pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. Dacă utilizezi fructe de pădure proaspete, spală-le și congelează-le în prealabil.
Într-un blender, adaugă bananele congelate și fructele de pădure. Pune laptele de migdale peste fructe, extractul de vanilie și mierea.
Amestecă toate ingredientele în blender până când obții o consistență netedă și cremoasă. Dacă este necesar, opriți blenderul și scuturați amestecul sau folosiți o spatulă pentru a împinge fructele spre lamele blenderului.
Pune înghețata în boluri și servește imediat sau o poți pune în congelator pentru aproximativ 30 de minute pentru a obține o consistență mai fermă. Poți decora înghețata cu fructe proaspete sau topping-uri preferate, cum ar fi fulgi de cocos sau nuci tocate.
Înghețată vegană de cartofi dulci
Poate suna ciudat, dar cartoful dulce servește drept o bază excelentă pentru înghețată.
Ingrediente
- 1 cartof dulce, fiert, piure și congelat în tăvițe pentru cuburi de gheață
- 1 banană congelată
- 4 curmale proaspete, fără sâmburi
- 30 g unt de migdale sau alt unt de nuci sau semințe
- 120 ml lapte de cocos
- 1 1/2 lingurițe scorțișoară Ceylon
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- 1 linguriță cardamom măcinat
Mod de preparare
Combină toate ingredientele într-un blender și amestecă până la omogenizare. Bucură-te de înghețată moale sau congelează timp de 1-2 ore înainte de servire.
Înghețată vegană de cafea
Chiar dacă nu ești un băutor de cafea, ar trebui să încerci această înghețată de cafea. Gustul cremos și bogat este incredibil.
Ingrediente
- 140 g caju
- 120 ml lapte de migdale
- 3 banane congelate
- 45 g unt de migdale
- 15 g cafea instant
Mod de preparare
Pune caju-ul într-un blender și amestecă până obții o crustă fină. Adaugă laptele de migdale și amestecă până la omogenizare. Adaugă bananele congelate, untul de migdale și cafeaua instant; amestecă până la omogenizare. Scoate în boluri de servire, decorează cu frișcă de cocos (dacă folosești), presară puțină cafea instant și boabe de cacao și servește.
Sursa foto: http://www.123rf.com
1 comentariu
[…] iunie 2024 Top Posts Rețete de înghețată vegană Cum gătim sănătos: crud, fiert sau copt? Magic Morning cu Liana Stanciu – Prima […]