Home » Supe și ciorbe » Ciorbă de pui, rețeta oltenească

Ciorbă de pui, rețeta oltenească

Autor: Alexandra Ion
1 comentariu 439 vizualizari 3 minute timp estimat

Ori de câte ori îți dorești să prepari ceva clasic din bucătăria românească, o ciorbă de pui, rețeta oltenească este cea mai la îndemână. Indiferent de felul în care o gătești, vei reuși mereu să redai sentimentul de acasă.

Mâncărurile lichide și bogate în proteine pot fi consumate în orice moment al zilei, motiv pentru care ciorba de pui nu poate lipsi de pe masa niciunei familii, măcar de câteva ori pe săptămână. Ciorba de pui este o minunăție pentru papilele gustative, dar și pentru ochi. Ușurința cu care o poți pregăti pentru toți cei dragi te va ajuta să-i aduci împreună la masă în fiecare zi.

⭐ Supa minestrone. Rețete și câteva detalii

Ciorbă de pui oltenească

Istoria ciorbei de pui datează încă din India Antică sau Asia de Sud-Est, iar felul în care rețetele au fost transmise de la o cultură la alta demonstrează beneficiile pe care aceasta le are asupra organismului. Ciorba de pui oltenească oferă un echilibru între carnea fiartă și legume, cu un gust puțin acrișor care îi dă o savoare specifică.

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (aripi sau pulpe cu spate), cu os
  • 1-2 morcovi
  • 2 ceap2
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 50 g rădăcină de țelină
  • 3 cartofi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ou
  • 2 roșii
  • leuștean
  • ½ l de borș sau 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 5 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare:

După ce se curăță și se spală morcovul, țelina și pătrunjelul, acestea se taie cubulețe sau se dau pe răzătoare, în funcție de felul în care preferi să le servești. Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se călesc alături de restul legumelor, circa 10 minute, până se înmoaie.

Carnea se spală bine în apă rece și se adaugă într-o oală cu 1,5 l de apă rece. Aceasta trebuie lăsată să fiarbă, iar după 15-20 de minute se face spumarea. Roșia mărunțită, cartofii tăiați bucățele adaugă în cratiță și se continuă fierberea timp de 45 de minute la foc mediu. Adaugă sare.

Oul se bate și se toarnă în fir subțire pentru a se transforma în zdrențe. Ciorba se acrește apoi cu borș sau zeamă de lămâie după gust. După ce iei oala de pe foc, poți adăuga și leușteanul tocat foarte subțire.

Ciorba se poate servi simplă sau cu smântână, iar dacă vrei să respecți tradiția oltenească, incluzi neapărat și un ardei iute proaspăt.

⭐ Supă picantă de morcovi și linte (deliciu de post)

Sursa foto: http://www.123rf.com

1 comentariu

Ciorbă de potroace 25 mai 2024 - 6:21 pm

[…] mai 2024 Top Posts Ciorbă de pui, rețeta oltenească Înghețată cu mascarpone Înghețată de casă. Rețete clasice, ca pe vremuri Rețete de […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro