Home » Supe și ciorbe » Supă verde. 3 rețete vesele și sănătoase (de fapt 4)

Supă verde. 3 rețete vesele și sănătoase (de fapt 4)

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 478 vizualizari 15 minute timp estimat

O supă verde este o bucurie. Mâncarea verde creează o stare de bună dispoziție unică, așa că supele verzi ar putea intra în rutina meniului tău. Preparate foarte repede, din ingrediente simple, toate cele 3 rețete de supă verde, de mai jos, sunt foarte gustoase și sunt perfecte pentru cină sau un prânz în familie. Le poți face și în cantitate mai mare. Se păstrează fără probleme pentru 2-3 zile la frigider (vei încălzi doar atât cât mănânci) și nu-și pierd calitățile. Nici beneficiile sănătoase, nici pe cele vesele. 

Am preparat cele 3 rețete diferite de supă verde, de fapt 4, și din ingrediente proaspete, dar și congelate. Rezultatul este la fel de bun și la fel de sănătos. 

O sugestie! 

Toate variantele de supe verzi sunt ideale în dieta tuturor, dar un imens beneficiu în dieta copiilor. Îi poți încuraja să le mănânce spunându-le că vor căpăta o culoare verde foarte simpatică a pielii pentru câteva ore. În cazul fiicei mele, care refuza categoric mâncarea verde, indiferent de tipul ei, a funcționat! Dar, la fel de posibil este să primești un refuz categoric. Deci, ești pe cont propriu. 

  • Supă verde de broccoli
  • Supă verde de mazăre cu pui afumat
  • Supă cremă de sparanghel (2 variante)

supă crema de broccoli

Supă verde de broccoli

Deși ingredientele sunt banale, rezultatul este delicios și este o modalitate excelentă pentru a include broccoli în meniu. 

Ingrediente

  • 500 g broccoli proaspăt sau congelat
  • 750 ml apă
  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov mic
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 100 g smântână pentru gătit
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri cu unt
  • sare, piper
  • nucşoară

Mod de preparare

Călește ceapa în unt. Adaugă bucheţele de broccoli, morcovul și rădăcina de pătrunjel tăiate mărunt, apoi stinge cu apa înfierbântată separat și lasă să fiarbă împreună. După ce au fiert, scurge legumele. Nu arunca zeama! 

Transformă legumele fierte în piure. Cât de fin vrei să fie acesta depinde de gustul tău. Varianta ideală este un piure care doar să mărunțească bine legumele fără să facă totul pastă. Subțiază-l cu zeama păstrată, până ajunge la consistența pe care o dorești.  

Adaugă smântâna bătută cu gălbenușurile și las-o să dea într-un clocot. Adaugă sare și un praf de nucșoară. Servește cu frigărui din mozzarella și roșii cherry.

Broccoli poate deveni o legumă prietenoasă dacă îl prepari după cele mai bune rețete. 

supa verdeSupă verde de mazăre cu pui afumat (supă cremă)

O supă cremă delicată pentru un dejun savuros. Detaliu care dă savoare este puiul afumat. Optează pentru o bucată de piept. Îl găsești în orice magazin și va completa într-un mod unic supa cremă de mazăre.

Ingrediente

  • 400 g de mazăre proaspătă (sau congelată – nu folosi mazăre conservată în lichid, pentru că nu este potrivită)
  • 2 fileuri de piept de pui afumat
  • ¼ litru de supă de pui (poți folosi un cub de concentrat de supă) 
  • o ceapă mică sau 2 legături de ceapă verde sau un fir mediu de praz (cu tot cu partea verde)
  • 1 salată verde mică (sau rucola sau 200 grame de frunze de spanac)
  • 200 ml smântână de gătit
  • 10 grame de unt
  • sare, piper

Mod de preparare 

Curăţă şi taie ceapa solzişori. Spală salata. Topeşte untul într-o oală, apoi căleşte uşor ceapa timp de 2 minute, să se înmoaie. Adaugă supa de pui. Lasă la fiert. Adaugă mazărea şi salată. Lasă pe foc 20 de minute. Între timp, grilează pieptul afumat, pe care l-ai tăiat în fâșii subțiri, pe diagonală.

După ce s-au fiert legumele, lasă pe foc şi pasează cu mixerul conţinutul din oală. Încorporează smântâna, amestecând continuu. Potriveşte de sare şi piper.

Serveşte supa cremă în castronele elegante. Decorează fiecare bol cu câte o lingură de smântână şi piept de pui afumat. Serveşte imediat!

Supă cremă de sparanghel (2 variante)

Probabil că după ce vei mânca prima dată o supă cremă de sparanghel, aceasta va deveni una dintre favoritele tale și ale celor dragi. Se pregătește ușor, are un gust special, unic, este fină și delicioasă. Ai două variante, fiecare având ceva special. 

⭐ Ai toate motivele pentru care sparanghelul merită inclus în meniul tău, cu atât mai mult cu cât îl poți găsi proaspăt doar o surtă perioadă din an. 

supa de sparanghel

Supă de sparanghel cu ou

Ingrediente

  • 500 g sparanghel proaspăt sau congelat
  • 2 gălbenulșuri
  • 2 pahare cu lapte
  • 1 ceapă
  • 100 g unt
  • 25 g făina (sau amidon de porumb)
  • pătrunjel, sare, piper. 

Mod de preparare

Curăță sparanghelul și taie-i vărfurile (cam 2 cm), pe care le vei fierbe separat, doar 4-5 minute în foarte puțină apă cu sare, exact înainte de a servi supa.  

Topește untul într-o oală. Pune ceapa tăiată mărunt. Călaște pentru 3-5 minute. Pune restul sparanghelului, tăiat în bucăți. Călește puțin. Pune apă, câtă să acopere legumele și doar puțin peste. Pune capac și fierbe înăbușit pentru 5 minute. Dă deoparte. Omogenizează totul cu un blender. 

Separat, într-un castron amestecă gălbenușurile cu făina și adaugă laptele. Amestecă bine ca să nu facă cocoloașe. Toarnă amestecul de ouă, lapte și făină în piureul din oală. Amestecă, pune sare și piper și pune pe foc mic, amestecând încontinuu până ajunge la fierbere. Ține supa pe foc mic pentru câteva minute. Dă deoparte și lasă supa acoperită. Fierbe vârfurile. Dacă supa este prea groasă o poți subția cu zeama în care ai fiert vârfurile, servește supa și pune în fiecare bol, repartizate egal vârfurile de sparanghel. 

Pune puțină smântână deasupra și pătrunjel proaspăt, foarte fin tocat. Este perfectă cu pâine prăjită alături. 

Supă de sparanghel cu mazăre

supa de sparanghelIngrediente

  • 60 ml ulei de măsline extra virgin, plus încă puțin pentru garnitură
  • 2 cepe, tocate fin
  • 8 căței de usturoi, mărunțiți sau tocați
  • 4 tije de țelină, tocate fin
  • 2 fire de praz, tocate fin (doar părțile albe și cele verzi foarte fragede)
  • 2 litri supă de legume (poți folosi un cub concentrat pentru fiecare litru de apă) 
  • 1 kg sparanghel
  • 500 g mazăre congelată
  • 2 foi de dafin
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • sucul de la jumătate de lămâie (sau mai mult, dacă preferi)
  • frunze de ceapă verde, tocate fin pentru servit

Mod de preparare

Într-o oală mare pentru supă pune jumătate din ulei, adaugă ceapa și gătește până când devine aurie, circa 5 minute.

Adaugă usturoiul și foaia de dafin și amestecă până când aroma de la usturoi se eliberează, circa un 1 minut. Adaugă țelina și prazul și gătește până se înmoaie. Va dura circa 5-7 minute. Pune un praf de sare. Amestecă constant. 

Pune supa. Taie sparanghelul în bucăți. Păstrează vârfurile de la jumătate dintre firele de sparanghel. Când supa clocotește pune mazărea. Așteaptă să reînceapă să fiarbă și pune sparanghelul. Lasă să dea în clocot, apoi redu focul mic și gătește până se înmoaie, circa 15 minute. 

Îndepărtează foaia de dafin și amestecă supa folosind un blender până devine cremoasă. Adaugă sare, piper și suc de lămâie, gustă supa și ajustează în consecință. Adaugă capetele de sparanghel pe care le-ai pus deoparte și pune oala pe foc, la foc mic, pentru 3 până la 5 minute.

Pune supa în boluri, pictură ulei de măsline și presară ceapă verde tocată proaspăt deasupra. Servește cu pâine prăjită.

Toate aceste rețete de supă verde, în varianta de supă cremă sunt delicioase. Îți garantez. 

Sursa foto: 123rf.com/unsplash.com/

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro