Home » Deserturi & băuturi » Gogoșele cu iaurt. Cele mai bune rețete și sfaturi

Gogoșele cu iaurt. Cele mai bune rețete și sfaturi

Autor: Otilia Ignat
1 comentariu 743 vizualizari 15 minute timp estimat

Preparate mereu doar din cele mai simple ingrediente, colecția de rețete de gogoșele cu iaurt sunt unele dintre cele mai iubite dulciuri rapide care pot fi făcute în casă. Rețetele noastre au în compoziție iaurt, care ajută atât gustul, cât și textura acestora. Vei obține gogoșele cu iaurt delicioase și pufoase, fără să fie necesar să ai abilități de cofetar profesionist și vei face o bucurie tuturor celor dragi. 

gogoșele cu iaurt turnate

Rețeta de gogoși turnate cu iaurt (rețeta de gogoși cu lingura)

Rețeta de gogoși cu iaurt turnate cu lingura va deveni una dintre preferatele tale și va intra în rețetarul familiei. Compoziția pentru aceste gogoșele cu iaurt se face simplu. În plus, se părjesc rapid, pentru că vei putea pune gogoșele cu lingura în baia de ulei, ceea ce va face ca tot procesul să fie simplu și eficient. Compoziția nu mai trebuie întinsă pe masa de lucru, gogoșile se pun la prăjit cu lingura.

Ingrediente: 

  • 250 g iaurt gras;
  • două linguri de zahăr;
  • două ouă mari;
  • 150 g făină;
  • un plic de zahăr vanilat;
  • un praf de sare; 
  • ulei pentru prajit; 
  • zahăr pudră vanilat pentru pudrat. 

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător pune iaurtul, zahărul, ouăle, zahărul vanilat și sarea. Omogenizeaza foarte bine compoziția, folosind un tel sau mixerul, până ce zahărul s-a dizolvat complet. 

Adaugă făina în două-trei etape amestecand bine de fiecare dată pentru a o încorpora cât mai bine. Pune ulei într-un vas larg. Este nevoie de baie de ulei, dar pentru că aceste gogoșele cu iaurt sunt mici, poți folosi și un vas mai puțin adânc. 

Pune din compoziția de gogoși cu lingura în baie de ulei. Gogoșelele se prăjesc la foc potrivit,  câte 2 minute, pe fiecare parte. Când sunt rumenite, se scot pe un șervet absorbant și apoi se tăvălesc bine prin zahăr pudră cât sunt fierbinți. Sunt bune și calde, și reci, dar trebuie mâncate în ziua în care au fost făcute, ceea ce cu siguranță nu va fi o problemă.

Sfaturi pentru gogoșele cu iaurt perfecte

Este necesar să folosești un iaurt gras, proaspăt și bine scurs. Cea mai bună alegere este iaurtul grecesc, dar pot fi făcute și cu un iaurt obișnuit. În acest din urmă caz, poți adăuga o lingură de smântână în compoziție. Nu-i obligatoriu, dar este de preferat. 

Aceste gogoșele cu iaurt nu cresc la prăjit, astfel că rămân mici. Stabilești dimensiunea pe care o dorești în funcție de cantitatea de compoziție pe care o iei cu lingura. Dacă sunt mici se vor prăji mai repede, dacă iei mai multă compoziție vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se găti. 

Uleiul pentru prăjit trebuie să fie bine încins, dar să nu fumege. Gogoșile trebuie prăjite la foc mic pentru a se coace la interior. La foc mare, se rumenesc repede și rămân crude în interior.  

gogoșele cu iaurt

Rețeta de gogoși rapide cu iaurt (gogoși pufoase rapide)

Printre cele mai apreciate rețete se numără cele de gogoși pufoase rapide, iar rețeta de gogoși rapide cu iaurt este una dintre cele mai bune propuneri. 

Ingrediente:

  • 125 g de iaurt gras; 
  • 50 g de unt topit și sleit;
  • 250 g de făină;
  • două linguri de zahăr;
  • un praf de sare;
  • o linguriță rasă de bicarbonat alimentar;
  • două ouă;
  • arome dupa gust;
  • ulei pentru prăjit;
  • zahăr pudră vanilat pentru pudrat.

Mod de preparare: 

Făina, sarea și bicarbonatul se cern împreună într-un vas încăpător. Separat, ouăle și zahărul se bat bine până rezultă o cremă. Adaugă untul topit și răcit bine, apoi iaurtul și omogenizează bine. 

Adaugă făina și amestecă aluatul cu o spatulă iar după omogenizare, răstoarnă totul pe planșeta înfăinată și frământă aluatul puțin cu mâna. Trebuie să fie elastic și să nu se lipească. Dacă trebuie, mai poți adăuga puțină făină. 

Lasă aluatul să se odihnească circa 10-15 minute, apoi întinde o foaie de 1,5 cm grosime. Taie cu un pahar (înmoaie buza paharului în făină) cercuri de aluat. 

Prăjește gogoșile în ulei incins, pe ambele părți. Se scot pe un șervet absorbant și apoi se pudrează cu zahăr. Se servesc imediat. 

Sfaturi pentru gogoși rapide cu iaurt, ca la carte

Prepară compoziția repede. În felul acesta bicarbonatul din rețetă îți va păstra proprietățile, iar gogoșile vor crește frumos la prăjit. 

Este important să întinzi bine aluatul înainte de a le tăia. De grosimea acestuia depinde forma finală a gogoșilor. Pe poți tăia și în alte forme, astfel încât să folosești tot aluatul. La ștanțarea cu paharul va rămâne mereu un rest de aluat. Acesta nu mai trebuie remodelat. Porționează bucățile și prăjește-le așa cum sunt. Vei avea niște gogoși cu forme atipice, dar la fel de gustoase. 

La fel ca la rețeta precedentă, uleiul trebuie să fie bine încins, dar să nu-l lași să fumege. 

gogoșele cu iaurt și drojdie

Gogoși cu iaurt și apă minerală (rețetă cu drojdie)

Aceasta este o rețetă de gogoși cu iaurt și drojdie. Chiar dacă include o perioadă de dospire, prepararea este ușoară. Exact la fel se prepară și rețeta de gogoși cu lapte acru. 

Ingrediente:

  • 1 kg de făină;
  • un plic de drojdie uscată (7 g);
  • o jumătate de linguriță de sare;
  • 400 ml apă minerală, puternic acidulată;
  • 100 ml iaurt gras sau tot atâta lapte acru (lapte bătut, sana sau kefir);
  • 100 g zahăr tos;
  • arome;
  • ulei pentru prăjit;
  • zahăr pudră vanilat pentru pudrat.

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun împreună într-un vas. Se amestecă cu o spatulă până se formează un aluat, care se frământă circa 10-15 minute. Dacă se lipește de mâini, poți adăuga puțină grăsime (ulei sau unt topit și sleit). Lasă coca la dospit pentru circa 60 de minute sau până își dublează volumul. 

Întinde aluatul pe o planșetă de lucru, într-o foaie de circa 1,5 cm grosime. Decupează cu un cuțit și formează inele. Lasă gogoșile formate la crescut încă 10-15 minute înainte să le prăjești în baie de ulei fierbinte. Se scurg bine și se pudrează cu zahăr. Se servesc imediat.

Sfaturi pentru gogoșile cu iaurt și apă minerală

Frământă bine aluatul. De această etapă depinde reușita rețetei. Este important ca ingredientele folosite să fie toate la temperatura camerei, înainte de a începe prepararea aluatului. 

Formarea inelelor este necesară pentru că permite o prăjire uniformă și egală a gogosilor. Nu pune la prăjit prea multe deodată. Pe de o parte gogoșile cresc la prăjit, pe de alta prea multe deodată va duce la scaderea temperaturii băii de ulei și va face prăjirea gogoșilor mai dificilă (pot rămâne crude la interior). 

Gogoșile pregătite după această rețetă pot fi coapte în cuptor. Așează-le pe o foaie de copt și unge-le cu puțin lapte cu zahăr (100 ml lapte și două linguri de zahăr tos) 

Câteva sfaturi în plus pentru gogoșele cu iaurt reușite 

  • Nu pune mai mult zahăr decât indică rețeta, pentru că nu vor mai crește la fel de bine.
  • Rețetele de gogoși cu lingura te ajută să faci gogoșele cu iaurt de orice dimensiune vrei, dar ideale sunt cele care, atunci când sunt prăjite, nu sunt mai mari decât un ou. 
  • Poți face gogoși cu mere rase și iaurt adăugând mere rase în aluatul de gogoși cu drojdie. Sau poți pune brânză telemea scursă bine și rasă. Vei avea gogoși cu brânză. Evident, nu mai pui zahăr. 
  • Nu înțepa gogoșile la prăjit; 
  • Poți glazura gogoșile cu ciocolată sau glazură cu zahăr și lămâie (suc de lămâie în care pui zahăr până rezultă o pastă);
  • Toate rețetele de gogoșele cu iaurt cu drojdie se pot face și cu maia.

Acum poți face cele mai bune gogoși cu iaurt, pentru că ai cele mai bune rețete care să te inspire. 

⭐ Te-ar putea interesa și cum faci aluatul de pizza în casă.

Sursa foto: 123rf.com

1 comentariu

Prăjitură cu mere. 3 rețete inedite 23 ianuarie 2024 - 9:46 am

[…] coacere simple și rapide Ce beneficii are consumul de macrou. Și câteva rețete delicioase Gogoșele cu iaurt. Cele mai bune rețete și sfaturi Cum faci aluatul de pizza perfect, în casă Ceaiuri vindecătoare Dieta echilibrată. Cum […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro