Home » Deserturi & băuturi » Tort de portocale. Perfect de Crăciun

Tort de portocale. Perfect de Crăciun

Autor: Alexandra Ion
2 comentarii 437 vizualizari 5 minute timp estimat

Portocalele sunt printre cele mai bune și mai versatile fructe. Pe lângă faptul că pot fi consumate ca atare – iar asta este cea mai bună și sănătoasă variantă –  sau sub formă de suc – printre cele mai populare băuturi din lume după apă, ceai și cafea – portocalele pot fi și un ingredient de bază pentru dulciuri preparate în casă, iar acest tort de portocale, care se face foarte repede, este cea mai bună dovadă. 

Tortul de portocale, pe care ți-l prezentăm în această rețetă este o alegere perfectă pentru o masă de sărbătoare. Și asta pentru că aroma portocalelor întregește cel mai bine atmosfera de Crăciun. 

Acest tort de portocale nu are cremă și este perfect așa. Îl servești cu frișcă sau cu o cupă de înghețată alături. Este delicios și arată foarte bine. 

Ingrediente pentru tort de portocale

  • 3 portocale mari (bio de preferat pentru ai nevoie de coaja lor); 
  • 200 gr de unt;
  • 200 gr de zahăr;
  • 200 gr de făină;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 100 gr pudră de migdale;
  • 4 ouă mari

Pentru sirop

  • 100 gr de zahăr; 
  • 100 ml apă;
  • coajă de portocală; 
  • ½ linguriță de pudră de scorțișoară.

Prepararea tortului de portocale

Începe prin pregăti o tavă pentru copt, dintre cele cu pereți detașabili. Unge tava cu puțin unt și tapeteaz-o cu hârtie pentru copt (în felul acesta tortul o să arate perfect).

Spală bine 2 portocalele și, printr-o răzătoare fină, rade-le coaja. 

Pune la fiert apa și zahărul pentru sirop, și lasă-l să clocoteasca până rămâne trei sferturi din cantitatea inițială, ca să se îngroașe puțin. Adaugă puțină coajă de portocală și scorțișoara.

Curăța foarte bine de partea albă a portocalelor și taie-le în felii potrivit de groase astfel încât să poți acoperi cu ele toată tava și pereții acesteia. Dă siropul deoparte și pune feliile în siropul fierbinte.

Bate ouăle întregi cu zahărul, până ce acesta se topește complet, adaugă untul moale, praful de copt și coaja rasă de portocală. Omogenizează bine, până rezultă o cremă fină. 

Adaugă pudra de migdale și făina în compoziția de ouă și unt

Tapetează tava cu portocalele pe care le-ai ținut în sirop. Păstrează siropul. Feliile de portocală rămase taie-le bucățele și adaugă-le în compoziție. Pune compoziția în tavă și coace tortul de portocale, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute. Răstoarnă pe un platou imediat ce este gata și scoate cu grija foaia de hartie. Dacă s-a lipit, umezeste-o cu un burete, și se va desprinde ușor.

Amestecă sucul de la a treia portocală cu siropul preparat și toarnă totul peste tort, după ce s-a răcit complet. Dă-l la rece pentru 3-4 ore înainte de a-l servi. Îți garantez că este absolut delicios, răcoritor și foarte parfumat. Adică perfect pentru a închide masa de Crăciun. 

⭐ O idee excelentă pentru o masă de gală este și  tortul cu morcovi și mascarpone (rețetă Nigella Lawson)

Sursa foto: 123rf.com

2 comentarii

Idei de creme pentru tort și 10 sfaturi 26 decembrie 2023 - 12:30 pm

[…] mai bună vinegretă pentru salate sau marinadă 12 idei de creme pentru tort și 10 sfaturi Tort de portocale. Perfect de Crăciun Monini: o alegere sănătoasă și savuroasă pentru sărbători delicioase! Chec aperitiv […]

Raspunde
Cornulețe cu nucă măcinată. Rețeta 8 ianuarie 2024 - 9:02 am

[…] 12 idei de creme pentru tort și 10 sfaturi Acum este perioada când v-aduce Moșul LINO LADA! Tort de portocale. Perfect de Crăciun Monini: o alegere sănătoasă și savuroasă pentru sărbători delicioase! Chec aperitiv […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro