Să fim sinceri, ideea de limonadă nu se potrivește cu ceva ce poate fi băut iarna, dar limonada fierbinte cu unt este ceva diferit. Este ca și cum ai savura o tartă cu lămâie, doar că este într-o varianta lichidă. Este cu totul specială și trebuie încercată.
Dacă ai călătorit iarna în Italia, probabil ai descoperit deja această băuturiă excepțional de gustoasă și tonică. De regulă o vei primi în stațiunile de ski sau în restaurantele populare, alături de mâncare caldă. A fost atât de revigorant!
Poate fi completată, pentru bucuria momentului cu 50 ml de vodcă. În loc de zahăr bun, care după părerea mea este cea mai bună alegere, poți folosi miere. Nu, mierea forbinte, fiartă, coaptă, nu este toxică. Devine un îndulcitor natural și pierde o parte dintre enzime, dar toxică, nu este. Ideea este un mit, fără fundament.
Revenind la limonada fierbinte cu unt… folosește doar unt nesărat, gras. Îl poți inlcoui cu lapte condensat (ai grijă la cantitatea de zahăr, dala laptele condensat are zahăr sau este prea dulce) sau cu smântână lichidă pentru frișcă, pe care o pui în limonadă, nebătură, evident.
Ingrediente:
- 50 g unt nesărat;
- sucul de la 2 lămâi;
- 1 cană de apă fierbinte;
- 1 lingură de zahăr brun;
- ½ linguriță de nucșoară și/sau scorțișoară.
Mod de preparare:
Într-un vas mic, topește untul, dar nu-l lăsa să se încingă. Adaugă sucul de lămâie și apa clocotită în care a fost topit înainte zahărul. Amestecă, pune mirodeniile, adaugă jumătăți de felie de lămâie pentru decor, pune în cană și delectează-te.
Ingredientele sunt pentru o porție, ca să-ți fie mai ușoară multiplicarea. Enjoy!
Susa foto: 123rf.com
2 comentarii
[…] ⭐ Limonadă fierbinte cu unt, băuturi de iarnă […]
[…] ⭐ Limonadă fierbinte cu unt, băuturi de iarnă […]