Home » Mâncăruri » Cordon Bleu de porc: o rețetă delicioasă

Cordon Bleu de porc: o rețetă delicioasă

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 317 vizualizari 1 minute timp estimat

Faimosul Cordon Bleu este un preparat originar de Franța, absolut delicios și perfect atât pentru prânz, cât și pentru cină. Iată cum se prepară:

Cantitate: 4 porții

Timp de preparare: 1h 20 minute

INGREDIENTE

▶ 600 g filé de porc
▶ 200 g cașcaval
▶ 200 g șuncă
▶ 2 ouă
▶ 100 g pesmet
▶ 100 g făină
▶ 200 ml ulei
▶ 1 linguriță piper
▶ un praf sare

MOD DE PREPARARE

1. Tai filéul ca pentru șnițele și bați bucățile. Apoi tai cașcavalul și șunca bastona- șe subțiri. Bați ouăle cu sare și jumătate din cantitatea de piper. Amesteci separat caș- cavalul și șunca și presari piperul rămas.

2. Pe șnițelul întins pui o lingură de amestec de cașcaval și șuncă, îl rulezi, iar capetele le introduci în interior. Rulourile astfel formate le tăvălești, pe rând, prin făină, ou, pesmet și din nou prin ou și pesmet.

3. Prăjești apoi bucățile de carne în ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Servești cordon bleu pe un platou, însoțit de o garnitură la alegerea ta. Foarte indicate sunt salatele, legumele făcute la abur.

 

Et voilà! Poftă bună!

S-ar putea să te intereseze și Preparatele bucătăriei franceze, etalonul gustului

Sursa foto: 123RF

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro