Home » Deserturi & băuturi » Churros, desertul care creează dependență

Churros, desertul care creează dependență

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 239 vizualizari 2 minute timp estimat

Asemănătoare cu gogoșile românești, churros sunt specifice bucătăriei spaniole și portugheze, și se consumă cu zahăr sau un sos dulce (de ciocolată, de obicei).

MOD DE PREPARARE:

  • Fierbeți apă într-un vas, apoi măsurați 300 ml apă clocotită într-o cană și adăugați untul topit și extractul de vanilie. Cerneți făina și praful de copt într-un castron mare cu un praf de sare.
  • Faceți o adâncitură în centru, apoi turnați conținutul cănii și bateți foarte repede făina cu o lingură de lemn până dispar cocoloașele. Lăsați deoparte aluatul 10-15 minute, timp în care se face sosul.
  • Puneți toate ingredientele pentru sos într-o tigaie și topiți-le ușor, amestecând din când în când până când se obține un sos neted și strălucitor. Separat, într-o tavă, amestecați zahăr tos cu scorțișoară pentru a tăvăli apoi churros.
  • Umpleți o cratiță mare, adâncă, cu ulei pe o treime și așteptați să se încingă bine (aveți grijă să nu se ardă).
  • Puneți o duză în formă de stea la punga de poșat. Umpleți cu aluatul, apoi introduceți 2-3 fâșii direct în tavă, tăind fiecare fâșie de aluat cu o foarfecă de bucătărie. Se prăjește până devine maro auriu și crocant.
  • Atenție, dacă se formează bule de aer în churros, acestea pot exploda, mai ales dacă uleiul se supraîncălzește sau folosiți făină veche.
  • Odată ce churros sunt crocante și aurii, scoateți-le din ulei cu o paletă și scurgeți-le pe o tava tapetată cu șervete de hârtie.
  • Tăvăliți churros-ul prăjit prin zahăr și scorțișoară  și serviți-le cufundându-le în sosul de ciocolată.

INGREDIENTE:

  • 50 g unt topit
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • 250 g făină simplă
  • 1 lingurita praf de copt
  • aproximativ 1 litru de ulei de floarea soarelui
    Pentru sos
  • 200 g ciocolată neagră mărunțită
  • 100 ml smântână dulce
  • 100 ml lapte integral
  • 3 linguri sirop
  • ½ linguriță extract de vanilie
    Pentru zahărul cu scorțișoară
  • 100 g zahăr tos
  • 2 linguri scorțișoară

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro