Home » Vegetarian & vegan » Supă de conopidă cu lapte de cocos (rețeta Gordon Ramsey)

Supă de conopidă cu lapte de cocos (rețeta Gordon Ramsey)

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 495 vizualizari 5 minute timp estimat

Prepară această delicioasă supă de conopidă cu lapte de cocos și condimente din belșug, ideală pentru o masă de seară ușoară. Este o combinație rafinată, cu un aer exotic, deși ingredientele sunt simple și accesibile. Nu în ultimul rând este foarte sănătoasă.

Conopida face parte din familia „cruciferelor”, conține 92% apă și este o sursă bună de fibre și nutrienți valoroși. Conține un grup de substanțe cunoscute sub numele de glucozinolați; pe măsură ce o mesteci și o digeri, aceste substanțe sunt descompuse în compuși care pot ajuta la prevenirea cancerului. În plus, acestea ajută la protejarea celulelor de deteriorare și au efecte antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei măsline
  • 2 cepe albe de mărime medie
  • 1/2 linguriță sare
  • 4 căței usturoi
  • 1 conopidă mare ( aproximativ 1 kg )
  • 900 ml supă legume (poate fi și un cupb concentrat sau apă)
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 linguriță chimen
  • 250 ml lapte cocos
  • piper negru
  • 150 g nuci, pătrunjel, fulgi chilli – pentru servit

Mod de preparare

Puneți într-o tigaie uleiul la încins. Adaugă ceapa tocată mărunt, presară sarea și călește până când se înmoaie, aproximativ 8-10 minute la foc mic. Adaugă usturoiul tocat și continuă să gătești pentru încă 2-3 minute.

Rupeți conopida în buchețele. Adaugă buchețelele de conopidă (le-ai pregătit înainte) în tigaie împreună cu supa de legume, coriandru, turmeric, chimionul. Fierbe totul cu capac la foc potrivit pentru 15-20 minute. la final adaugă laptele de cocos și mai clocotește câteva minute.

Când supa este gata, pasați cu ajutorul unui blender vertical până la obținerea unei creme. Servește supa caldă cu nuci măcinate, pătrunjel tocat și fulgi de chilli uscați.

⭐ Ce beneficii are consumul de macrou. Și câteva rețete delicioase

Supă de conopidă cu parmezan

Transformă câteva legume gustoase într-o super cremă sățioasă, perfectă pentru a fi savurată urmărind un film captivant. Iată cum se prepară supa de conopidă cu parmezan.

Ingrediente:

  • 1 cub de unt
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 conopidă mare, circa 900 g
  • 1 cartof tăiat cuburi
  • 700 ml stoc de legume
  • 400 ml lapte
  • 100 g parmezan ras. 

Mod de preparare:

Încălzește untul într-o cratiță mare, adaugă ceapa și călește până devine translucidă, timp de aproximativ 5 minute, amestecând frecvent. Adaugă conopida ruptă în bucățele, cartoful tăiat în cuburi, stocul de legume, condimentele și laptele.

Lasă să clocotească timp de 30 de minute, până când conopida este moale. LIchefiati totul cu un blender până obțineți o compoziție cremoasă. Servește supa de conopidă cu brânză rasă deasupra.

Gordon James Ramsay este un celebru bucătar, prezentator de televiziune și scriitor britanic. Grupul său de restaurante, Gordon Ramsay Restaurants, a fost fondat în 1997 și a primit în total 17 stele Michelin. Restaurantul Gordon Ramsay din Chelsea, Londra, deține trei stele Michelin din 2001. A devenit celebru cu miniseria de televiziune britanică Boiling Point în 1999. Ramsay este unul dintre dintre cei mai cunoscuți și mai influenți bucătari din lume.

Ramsay este un temperament înflăcărat, pasional și apreciat pentru stilul direct și critic. A fost înnobilat de către Regina Elisabeta a II-a în 2006 pentru serviciile oferite industriei ospitalității. A fost numit cel mai bun bucătar din Marea Britanie în 2000. 

⭐ Supă cremă de ciuperci. Rețete, secrete, sfaturi și povești

Foto: 123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro