Ingrediente naturale, niciun pic de zahăr, si totuși te poți bucura de desertul suprem: ciocolată de casă cu nuci de Macadamia.
Nucile de Macadamia sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase. Beneficiile lor includ pierderea în greutate, îmbunătățirea sănătății intestinale și protecția împotriva diabetului, a sindromului metabolic și a bolilor de inimă. Și dacă o combini cu ciocolata fără zahăr, un alt super-aliment, și mai bine!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8
Ingrediente:
- 70 g unt de cocos
- 50 g pudră proteică de zer
- 2 linguri sirop de arțar
- 50 g pudră de cacao
- 67 g nuci de Macadamia (poți folosi și alune de pădure sau migdale)
- esență de rom
Modalitate de preparare:
- Tapetați cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară și plasați nucile la bază, având grijă să nu se suprapună unele peste altele.
- Topiți untul de cocos și amestecați-l cu siropul de arțar până sunt perfect combinate.
- Adăugați pudra de cacao și praful de zer și continuați să amestecați, combinând toate celelalte componente.
- Turnați apoi amestecul peste nucile Macadamia și introduceți vasul la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
- Îndepărtați folia și tăiați ciocolata în bucăți.
Credit Foto: 123RF