Cele 4 rețete cu broccoli sunt delicioase și foarte simplu de făcut. Vor fi și pe placul adulților, dar și al copiilor.
Despre broccoli se știe că este ca este printre cele mai sănătoase legume. Cu tate acestea este consumată mult mai rar decât ar fi util, raportat la senzaționalele ei beneficii. Broccoli este o legumă cruciferă bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă excelentă de vitamine, cum ar fi vitamina C, vitamina K și vitamina A, precum și de minerale importante, cum ar fi calciu, fier și potasiu.
De asemenea, conține compuși bioactivi, cum ar fi sulforafanul, care au fost asociate cu beneficii pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva anumitor tipuri de cancer și a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat poate contribui la menținerea unei diete sănătoase și echilibrate.
Cele 4 rețete cu broccoli de mai jos sunt absolut delicioase. Și dacă nu necrezi, tot ceea ce mai ai de făcut este să le încerci. Toate vor fi la fel de bune dacă folosești broccoli proaspăt sau congelat, Ceea ce este un detaliu important în condițiile în care, după ce le vei face prima dată o să te îndrăgostești de aceste preparate.
- Supă cremă de broccoli – top rețete cu broccoli
- Clătite umplute cu broccoli și cremă de brânză
- Piure de conopidă și broccoli
- Penne cu broccoli și migdale
Supă cremă de broccoli – top rețete cu broccoli
Ingrediente
- 1 broccoli
- 1/2 dovlecel
- 1/2 ceapă
- 1 linguri de unt
- 100 ml smântână lichidă
Mod de preparare
Taie ceapa mărunt și înăbușește-o în puţin unt topit. Adaugă broccoli desfăcut în bucheţele și dovleceii. Lasă-le să se pătrundă puţin, după care toarnă apă sau supă de legume. După ce au fiert legumele, pasează-le cu blenderul sau trece-le printr-o sită.
Adaugă restul de unt și încorporează smântâna dulce. Mai lasă să dea în unu-două clocote. La final, aromatizează cu verdeaţă tocată fin.
Pentru o rețetă vegană sau de post, înlocuiește untul cu ulei și smântâna cu lapte de cocos!
Clătite umplute cu broccoli și cremă de brânză
Ingrediente
Pentru clătite
- 2 ouă
- 1 litru de lapte
- 200 gr făină
- sare
- mărar
Pentru umplutură
- 1 cartof dulce
- 1 morcov
- 300 gr broccoli
- 100 gr brânză dulce
- sare
Mod de preparare
Fierbe cartoful dulce și morcovul în apă cu sare. Între timp, prepară clătitele – amestecă ouăle bătute cu făina și diluează cu lapte până obții o compoziție de consistența smântânii, pune mărar tocat mărunt și coace clătitele un pic mai groase.
Cât se răcesc, finalizează umplutura. Desfă bucheţelele, opăreşte-le în apă timp de trei-patru minute, apoi pune-le la scurs. Pasează legumele și amestecă-le cu brânza dulce.
Piure de conopidă și broccoli
Ingrediente
- 50 gr conopidă
- 100 gr broccoli
- 1 linguriță cereale de orez
- 1-2 lingurișe de iaurt
- mini-tarte (opțional)
Mod de preparare
Aşază conopida şi broccoli în steamer pentru 10-15 minute. (dacă nu ai așa ceva, atunci pune buchețelele ăntr-o strecurătoare desupra unei oale cu apa. Strecurătoarea trebuie să intre complet în oala, dar sp nu atingă apa. Pune vasul pe foc și sigileaza gura oalei, peste strecurătoarea în care stau legumele, cu folie de aluminiu. Ai obținut un steamer!). Pasează foarte bine, iar peste compoziţie adaugă cerealele şi iaurtul până obţii consistenţa dorită, amestecând foarte bine. Poți servi ca atare sau poți folosi piureul pentru a umple minitarte.
Penne cu broccoli și migdale – rețete cu broccoli de top
Simplu, gustos și sănătos
Ingrediente:
- 750 g broccoli
- sare
- 2 căței de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- 400 g penne
- 50 g migdale măcinate
- 3 lg zeamă de lămâie
- 4 linguri ulei măsline
- 1 lingură Harissa
Mod de preparare:
Spălă broccoli, îndepărtează partea inferioară a tulpinii și eventualele frunze. Decojește tulpina și tăi-o în bucăți potrivite. Tăie bucăți buchețelele și fierbe-le al dente în apă sărată, cu capacul pus, timp de circa 8 minute.
Între timp decojește și tocă mărunt usturoiul. Spălă pătrunjelul și zvântă-l prin tamponare. Rupe frunzulițele de pe crenguțe și tocă-le grosier. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, strecoară-le și lăsă-le să se scurgă. Păstrează 5-6 linguri din apa în care au fiert.
Strecoară broccoli și clătește-l sub jet de apă rece. Jumătate din broccoli lăsă-l întreg, iar cealaltă jumătate pasează-l împreună cu usturoiul, pătrunjelul, migdalele, zeama de lămâie, apa păstrată de la paste și uleiul.
Pasează până obții un sos omogen. Asezonează cu sare și pasta de Harissa. Amestecă sosul cu pastele și bucățile de broccoli. Savurează fierbinte!
Sursa foto: unsplash.com/