203
Mușchiuleț de porc și arome irezistible.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 600 g mușchiuleț de porc
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- 1 praz mare, partea albă, tăiat julien
- 1 rădăcină de ghimbir 3 cm, tăiată bețișoare
- 3-4 căței de usturoi, tocați
- 400 ml apă
- 200 ml vin alb
- 2-3 linguri sos de soia
- 1 1/2 lingură de zahăr
- 2 pak choi (250 g)
Modalitate de preparare:
- Taie carnea de porc în cuburi, înlăturând grăsimea.
- Încinge ulei de măsline într-o tigaie.
- Asezonează carnea cu sare și piper și prăjește-le pe rând, circa 1 minut pe fiecare parte până devin rumen-aurii peste tot.
- Pune-le pe un platou și lasă-le deoparte.
- Completează cu ulei de măsline în tigaie (o cantitate mică) apoi pune prazul, ghimbirul și usturoiul.
- Amestecă timp de 4-6 minute, apoi adaugă apa, vinul, sosul de soia și zahărul.
- Pune carnea din nou în tigaie și amestecă bine.
- Adu în punctul de fierbere și lasă pe foc mic cu un capac pentru a se înăbuși. Menține pe foc timp de o oră, amestecând din când în când până când sosul scade la jumătate.
- Taie frunzele de pak choi în sferturi și pune frunzele deasupra bucăților de carne.
- Acoperă din nou cu capacul pentru 3-4 minute, cât se înmoaie frunzele de pak choi, apoi servește cu orez.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare