Home » Mâncăruri » Piept de rață cu sos de portocale, a la Martha Stewart

Piept de rață cu sos de portocale, a la Martha Stewart

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 289 vizualizari 3 minute timp estimat

Pentru ocazii speciale și nu numai, Martha Stewart îți oferă o rețetă spectaculoasă și elegantă, un deliciu irezistibil: piept de rață cu sos de portocale.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 1 piept mare de rață (500 g)
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat
  • 1 portocală, coaja unei jumătăți tăiată julien și ambele jumătăți stoarse, aproximativ 80 ml suc
  • 1/2 cană zahăr
  • 1/2 cană oțet de vin roșu (120 ml)

Modalitate de preparare:

  1. Cu un cuțit ascuțit, îndepărtați excesul de piele de pe pieptul de rață, lăsând destulă pentru a acoperi bine carnea, apoi crestați pielea pe diagonală, mai întâi într-o direcție apoi în cealaltă, pentru a obține mici romburi.
  2. Tăiați complet prin piele și o mare parte din startul de grăsime, fără a atinge carnea.
  3. Asezonați pieptul pe ambele părți cu sare și piper și așezați-l într-o tigaie rece cu diametrul de 25 cm, cu pielea în jos.
  4. Prăjiți carnea la foc mediu-mic până se formează o mică baltă de grăsime.
  5. Întoarceți pieptul cu un clește și prăjiți-l 1 minut și pe partea celalaltă.
  6. Întoarceți iar pieptul cu pielea în jos și scurgeți din grăsime într-un bol termorezistent.
  7. Continuați să prăjiți rața până ce pielea este frumos rumenită și crocantă, timp de 10-12 minute, scoțând cu lingura și păstrând excesul de grăsime, dacă este cazul.
  8. Întoarceți rața încă o dată cu pielea în sus și sotați-o 8-12 minute, până ce carnea este făcută mediu în sânge. Termometrul introdus în partea cea mai groasă a cărnii ar trebui să indice 11 grade C.
  9. Transferați pieptul pe un grătar de sârmă așezat într-o tavă de copt cu margini și lăsați-l să se odihnească 5-8 minute, timp în care rața va continua să se gătească.
  10. Pentru a prepara sosul, puneți apa într-o crăticioară și dați-o în clocot, adăugați coaja de portocală și fierbeți-o în clocote timp de 2 minute, apoi scurgeți-o.
  11. Încingeți zahărul într-o crăticioară pe foc mediu, fără să amestecați. Când zahărul începe să se topească, rotiți cratița pentru a distribui zahărul topit și lăsați-l pe foc până devine uniform, cam 5 minute.
  12. Turnați peste el oțetul și amestecați cu o lingură de lemn pentru a se combina, apoi lăsați să fiarbă în clocote mici , până scade ușor și devine siropos, cam 5 minute.
  13. Adăugați sucul de portocală și coaja, fierbeți în clocote mici până obțineți un sos gros, iar deasupra se formează spumă, în jur de 5 minute.
  14. Asezonați cu sare și piper.
  15. Tăiați pieptul de rață  în felii groase, așezați-le pe o farfurie și stropiți cu sos înainte de servire.

Credit Foto: 123RF

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro