208
Credeai că ai încercat toate rețetele de tabbouleh? Avem o rețetă inedită cu conopidă și legume verzi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 conopidă (500 g aproximativ)
- 2 linguri ulei măsline
- 5 linguri stoc de legume fierbinte
- 120 g sparanghel, tăiat rondele
- 1 dovlecel, tăiat cuburi
- coaja de la 2 lămâie și coaja de la 1
- 2 lingurițe zahăr pudră
- 2 linguri capere, tocate
- 3 lingurițe ulei măsline + extra de servit
- 50 g pătrunjel, doar frunze
- 1 mic pachet de mentă
- câteva fire ceapă chivas, tocată
Modalitate de preparare:
- Răzuiți conopidă pe răzătoarea mare.
- Se încălzește 1 lingură ulei într-o tigaie mare, se adaugă conopida cu unele condimente și se prăjesc la foc mediu timp de 3 minute, amestecând în mod regulat.
- Adăugați stocul, amestecați, apoi acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 3-4 minute.
- Se amestecă o dată sau de două ori până când conopida este moale, iar stocul este absorbit.
- Se întinde pe o farfurie și se lasă să se răcească.
- Se încălzește uleiul rămas în tigaie și se adaugă sparanghelul împreună cu dovlecelul.
- Prăjiți la foc mare aproximativ 3 minute.
- Se amestecă coaja și sucul de lămâie, zahărul, caperele, uleiul și condimente după gust.
- Se taie frunzele de pătrunjel și mentă destul de fin, apoi se adaugă în castronul cu conopidă, legume și sparanghel.
- Serviți cu sosul de lămâie pe deasupra și presărați ceapă chivas sau rodie.
Credit Foto: 123RF