264
Încearcă o salată sățioasă pentru prânzul la birou, cină sau când ți-e poftă și de altceva în afară de banalii cartofi prăjiți.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 1,2 kg cartofi dulci, tăiați în bucăți și curățați de coajă
- 2-3 felii dovleac
- o felie de brânză de capră
- semințe de rodie
- 1 lingură ulei măsline
Pentru dressing:
- 2 cepe albe, fin tocate
- 4 fire ceapă verde, fin tocate
- 1 mână mică de chivas, fin tocată
- 5 linguri oțet sherry
- 2 linguri ulei măsline
- 2 linguri miere de albine
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 200 ° C.
- Amestecați bucățile de cartofi și dovleacul cu ulei de măsline și aranjați-i într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți timp de 30 – 35 de minute până când se înmoaie și devin aurii.
- Se lasă la răcit la temperatura camerei.
- Amestecați toate ingredientele pentru dressing și stropiți cartofii și dovleacul scoși din cuptor. Adăugați brânza și semințele de rodie.
Credit Foto: Pixabay