245
Bucuria copiilor și unul din cele mai apreciate deserturi. Doar că vă oferim o alternativă mai sănătoasă, gogoși la cuptor.
GOGOȘI LA CUPTOR | Dificultate: ușor |
Ingrediente: | Timp de preparare: rapid |
| Porții: 20 de bucăți |
Modalitate de preparare:
- Combinați făina, drojdia, 50 de grame de zahăr pudră și 1/2 linguriță sare într-un bol.
- Amestecați ingredientele apoi faceți o adâncitură în centrul acesteia.
- Bateți gălbenușurile de ou cu laptele și untul topit.
- Adăugați amestecul în bolul cu făină și amestecați pentru a obține un aluat umed.
- Lăsați-l 10 minute să se odihnească pentru a putea fi modelat.
- Ungeți-vă mâinile cu ulei și frământați aluatul timp de 5 minute.
- Lăsați aluatul să crească timp de 2 ore, timp în care își va dubla volumul.
- Din aluatul rezultat formați bile de mărimea unei nuci.
- Montați-le într-o tavă tapetată cu hțrtie de copt.
- Acoperiți-le și lăsați-le să crească pentru încă 30 de minute- 1 oră.
- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
- Introduceți tava și gătiți gogoșile timp de 12-15 minute.
- Topiți 50 de grame de unt, treceți gogoșile prin unt , apoi prin zahărul pudră suplimentar și serviți-le cu gem de zmeură.
Iată cum putem să le oferim copiilor rețete sănătoase. Gogoși la cuptor.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF