213
Sărbătorile s-au terminat, dar încă mai ai resturile de cozonac făcut chiar de tine? Transformă-l într-o delicioasă budincă…
INGREDIENTE: |
|
- Taiați cozonacul felii și ungeți cu unt ambele părți.
- Taiați-le din nou pe jumătate apoi așezați-le în formă de triunghi într-un vas uns cu unt în prealabil.
- Presați ușor resturile de cozonac în formă și presărați stafidele, peste care adăugați un praf de nucșoară.
- Amestecați laptele cu ouă, zahăr și celelalte mirodenii.
- Turnați jumătate din compoziție peste cozonac și lăsați-le la înmuiat pentru 10-15 minute.
- Preîncăzliți cuptorul la 180 de grade.
- Vărsați restul conținutului de lapte și ouă peste feliile de cozonac și introduceți în cuptor pentru 40 de minute.
- Serviți budinca ca atare sau alături de înghețată de vanilie.
- Se păstrează la frigider pentru 2-3 zile.
O budincă delicioasă obținută din resturile de cozonac (sau pâine), unt, ouă și stafide.
Număr de porții
6-8
Credit Foto: Fotolia/Fotogal