Home » Aperitive, salate, sosuri » Quiche cu afumătură și conopidă

Quiche cu afumătură și conopidă

Autor: Diana Colcer
1 comentariu 258 vizualizari 2 minute timp estimat
Pentru prânz sau  cină, pregătește un quiche cu afumătură și conopidă. Însoțește-o cu un pahar cu vin tămâios și seara va fi una perfectă.
Număr de porții
6-8
  • 250 g făină
  • Sare
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • Unt pentru uns

Pentru umplutură:

  • 1 conopidă mică
  • 1 fir de praz
  • 250 g afumătură (bacon, mușchi, șuncă)
  • 2 linguri cu ulei
  • 200 g smântână
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 3 ouă
  • Piper măcinat
  • 100 g brânză emmentaler

 

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecă făina cernută cu un praf de sare, untul și oul. Pune aluatul format în frigider, la rece.

2.Taie conopida bucățele și pune-o în apă clocotită pentru 3-4 minute sau până se înmoaie puțin.

3.Feliază prazul, taie bucățele afumătura și călește-le împreună.

4.Întinde aluatul în forma de tartă unsă cu unt. Pune deasupra o hârtie de copt și umple tarta cu boabe de fasole sau de orez. Dă la cuptor pentru un sfert de oră.

5.Scoate tarta și înlătură hârtia de copt. Presară deasupra bucățelele de conopidă și amestecul de praz și afumătură. Bate ouăle, adaugă cele două tipuri de smântână și toarnă amestecul lichid peste conopidă. Presară piper și brânza emmentaler și dă tarta cu afumatura si conopida la cuptor pentru alte 40-45 de minute (la 180 °C).

 

1 comentariu

Nadia 29 martie 2023 - 11:45 am

O rețetă delicioasă de quiche cu afumătură și conopidă, o gustare sățioasă și plină de arome.

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro