Home » Deserturi & băuturi » Gogoși pufoase de post

Gogoși pufoase de post

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 372 vizualizari 3 minute timp estimat

1. Într-un lighenaș, amestecă făina cernută proaspăt cu jumătate de linguriță cu sare, zahărul tos și drojdia uscată. 

2. Toarnă treptat apa călduță, esența de vanilie și coaja de lămâie (sau portocală) după gust și frământă aluatul până devine ușor lipicios, dar omogen.

3. Încorporează uleiul și frământă mai departe până nu se mai lipește de mâini. Acoperă cu un prosop umezit și lasă aluatul de gogosi să crească 60-90 de minute sau până își dublează volumul.

4. Pune aluatul pe masa unsă cu ulei și frământă cât să scoți aerul din el. Întinde foi potrivit de groase și decupează formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar). 

5. Lasă-le 30 de minute să crească și prăjește aceste gogoși pufoase de post în ulei înfierbântat. Scoate-le pe un șervet absorbant și pudrează-le cu zahăr vanilat.

 

 

Secret. Pentru reușita aluatului de gogoși pufoase de post, folosește toate ingredientele la aceeași temperatură.

 

Chec bicolor (de post)

Poza principala

gogosi_mici.jpg

500 g făină

200-250 ml apă călduță

50 ml ulei de floarea-soarelui

7 g drojdie uscată

3 linguri cu zahăr tos

esență de vanilie

coajă de lămâie

zahăr pudră vanilat

sare

 

Cozonac de post cu mac

Îndulcește-ți ziua cu gogoși pufoase de post! Poftă bună!
Numar de portii
10-12

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro