1. Pentru aluat, amestecă făina cu untul, borșul și un praf de sare. Frământă puțin și lasă-l vreo oră să-și tragă sufletul.
2. Pentru umplutură, dă nuca prin mașina de tocat, apoi adaugă zahărul (din care oprești două linguri) și cacaua cernută.
3. Întinde aluatul pe masa de lucru și taie triunghiuri potrivit de mari. Unge pe toată suprafața cu umplutură de nucă, presară ciocolata și rulează.
4. Așază-le în tava tapetată cu hârtie de copt. Bate oul cu o lingură cu apă și unge aceste cornuri. Amestecă o linguriță cu scorțișoară cu zahărul păstrat și presară pe cornuri.
5. Dă la cuptor 20-25 de minute și lasă cornurile cu nuca si ciocolata să se răcească pe un grătar.
400 g făină
200 g unt
200 ml borş
300 g nucă
50 g cacao
100 g zahăr
100 g ciocolată rasă
scorţişoară
1 ou
sare