Home » Deserturi & băuturi » Cozonac de post cu mac

Cozonac de post cu mac

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 290 vizualizari 3 minute timp estimat

1. Pentru umplutură, râșnește macul și pune-l într-o crăticioară cu fund mai gros. Pune zahărul și amestecă apoi toarnă ușor lapte cât să acoperi amestecul. Pune pe foc 10-15 minute, până capătă consistență, și lasă să se răcească.

2. Pentru aluat, prepară maiaua din drojdia frecată cu o linguriță cu zahăr și două linguri cu lapte de soia încălzit. Lasă să crească 10 minute.

3. Amestecă apoi toate ingredientele într-un castron, adaugă maiaua și frământă 10-15 minute. Lasă să crească 60 de minute.

4. Dacă ai tăvi de copt mai mici, împarte aluatul în două și întinde-le cu palmele pe masa unsă cu puțină grăsime.

5. Pune deasupra umplutura de mac, întinde-o cu grijă și răsucește. Pune cozonăceii formați în formele unse cu ulei și lasă-i o oră la crescut.

6. Dă cozonacii de post cu mac la cuptorul preîncălzit și coace-i până trec testul scobitorii. Când sunt aproape gata, unge-i deasupra cu miere diluată și mai lasă-i câteva minute în cuptor.

 

Cozonac de post cu nucă

Poza principala

cozonac_mic.jpg

500 g făină

25 g drojdie proaspătă

5 linguri cu zahăr

50 g margarină

3 linguri cu ulei

400-500 ml lapte de soia

1 linguriță rasă cu sare

esență de vanilie

miere

 

Pentru umplutura de mac

150 g mac

4 linguri cu zahăr

1 pliculeț cu zahăr Bourbon

lapte de soia

 

Prăjitură de post cu mere

Pentru că se cuvine să avem și ceva dulce pe masă, pregătește rețeta de cozonac de post cu mac. Pufos, aromat și destul de ușor de preparat.
Numar de portii
10-12

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro