1. Încinge uleiul într-o tigaie mai adâncă. Pune usturoiul feliat și lasă-l cât se aurește și parfumează grăsimea, apoi scoate-l.
2. Adaugă pesmetul, alunele și semințele de floarea-soarelui zdrobite și semințele de susan. Amestecă să nu se ardă și ține pe foc doar până amestecul capătă o culoare aurie.
3. Dă deoparte, pune pătrunjelul verde tocat mărunt, sare și piper după gust.
4. Așază într-o tavă unsă cu puțin ulei fileurile de cod, presară deasupra sare și piper, zeamă de lămâie după gust și pune pe fiecare bucată de pește amestecul de pesmet și semințe.
5. Așază în tavă, pe lângă fileuri, roșiile cherry și dă la cuptor 20-25 de minute. Servește imediat.
4 fileuri de peste (cod, dorada,macrou, crap)
300 g roșii cherry
2 linguri cu ulei (sau unt dacă nu postești)
1 cățel de usturoi
100 g pesmet
50 g alune crude
1 lingură cu semințe de susan
1 lingură cu semințe de floare-soarelui
Pătrunjel verde
Ulei pentru uns
Sare
Piper