Miere cu lămâie
Mierea conţine o mulţime de elemente esenţiale organismului pentru a se proteja de microbi, vitamine şi minerale cu proprietăţi antiseptice. De cealaltă parte, lămâia este bogată în vitamina C.
Ingrediente
- 2 lămâi
- 4 linguri cu miere
Mod de preparare
Curăţă lămâia de coajă, îndepărtează pieliţa albă, tai-o în bucăţi şi amestecă pulpa obţinută cu mierea. Pune totul într-un borcan cu capac şi păstrează-l la frigider. Ia câte o linguriţă în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun. Cura durează zece zile.
Citește și: 10 motive pentru care nucile sunt cea mai sănătoasă gustare
Pudră din seminţe de in
Sunt foarte bogate în omega 3 şi minerale precum potasiu şi calciu. În plus, seminţele de in sunt foarte bune pentru tratarea constipaţiei.
Ingrediente
- 3 linguri cu seminţe de in
- 2 linguri cu seminţe de dovleac
Mod de preparare
Macină seminţele mărunt. Pune câte o lingură din pudra obţinută peste salate, alături de un dressing din ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Suc de pătrunjel
Ca orice legumă cu frunze de culoare verde-închis, pătrunjelul conţine cantităţi importante de fier, necesar pentru producerea globulelor roşii şi prevenirea anemiei.
Ingrediente
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Spală frunzele şi pasează-le în blender împreună cu o cană cu apă. Bea în fiecare zi, timp de o săptămână, câte o cană cu suc proaspăt de pătrunjel.
Pastă de usturoi cu roşii
Cunoscut pentru proprietăţile sale antimicrobiene, usturoiul este unul dintre cei mai puternici prieteni ai imunităţii. Iar roşiile sunt bogate în licopen, un foarte bun stimulator al imunităţii.
Ingrediente
- 4 căţei de usturoi
- 2 roşii coapte
- 2 frunze de busuioc
Mod de preparare
Îndepărtează coaja roşiilor şi dă-le pe răzătoare, apoi amestecă-le cu usturoiul pisat şi frunzele de busuioc tocate. Pasta obţinută poate fi consumată cu pâine prăjită.
Suc de sfeclă roşie
Sfecla roşie tratează bolile gastrointestinale, restabileşte tranzitul intestinal normal şi elimină toxinele din organism.
Ingrediente
1 sfeclă roşie
2 morcovi
1 măr
Mod de preparare
Curăţă sfecla, tai-o în cuburi şi pune-o în storcătorul de fructe împreună cu morcovul şi mărul. Este un preparat excepţional, care poate fi consumat mai ales la micul dejun.
Sursă foto: iStock