Home » Aperitive, salate, sosuri » 4 idei de aperitive pentru masa de Revelion

4 idei de aperitive pentru masa de Revelion

Autor: Diana Colcer
1 comentariu 139 vizualizari 4 minute timp estimat

E rândul tău să fii gazdă în noaptea de Revelion? Pregătește aceste aperitive rapide și gustoase, perfecte pentru a da startul petrecerii.

Tartine pentru aperitiv

INGREDIENTE:
  • 2 baghete proaspete
  • 250 g pate de ficat
  • 200 g brânză de burduf
  • 200 g cremă de brânză cu smântână
  • 100 g somon afumat/marinat
  • 5 smochine mari (sau dulceață cu o consistență mai solidă)
  • 100 g roșii deshidratate
  • condimente (oregano, busuioc, mărar)
Număr de porții: 25 de tartine din fiecare sortiment

Mod de preparare: Taie baghetele felii și usucă-le în cuptorul încins, după ce le stropești în prealabil cu ulei de măsline și un mix de condimente. După ce se răcesc, unge o treime dintre ele cu pate de ficat, iar restul cu brânză de burduf și cremă de brânză (poți să o amesteci înainte cu mărar tocat fin). Pune deasupra primelor câte un sfert de smochină sau o jumătate de linguriță de dulceață. Tartinele cu brânză vor fi apoi ornate cu roșii uscate și oregano sau busuioc. Când vine rândul feliilor unse cu cremă de brânză, așază felii fine de somon, apoi stropește-le cu lămâie și presară mărar.

Clătite cu banane și bacon crocant

Dificultate: ușor Timp de preparare: rapid Porții: 10 mini-clătite

Ingrediente

  • 8 felii de bacon sau pancetta
  • 140 g făină cu agent de creștere
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 2 banane coapte din care 1 făcută piure, iar cealaltă tăiată felii
  • 2 ouă
  • 25 g unt topit + extra
  • 125 ml lapte
  • sirop de arțar
clatite cu banane

Mod de preparare:

Aranjați feliile de bacon într-o tavă de copt și acoperiți cu folie. Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 5-7 minute, până când se rumenesc. Păstrați tava în cuptor, pentru a menține baconul cald. Într-un castron, amestecați făina, praful de copt și zahărul cu un praf de sare. Faceți o adâncitură în centru și adăugați piureul de banane, ouăle, untul topit și laptele. Amestecați energic pentru a obține un aluat neted și fără cocoloașe de făină. Topiți puțin unt într-o tigaie și adăugați aluat. Distribuiți 2-3 felii de banane și acoperiți cu încă o porție de aluat. Când începe să facă bule, întoarce-ți clătita și gătiți pentru încă 1 minut. Păstrați clătitele la cald alături de bacon până terminați aluatul. Serviți clătitele calde cu bacon crocant și stropite cu sirop de arțar.

FOTO: 123rf

1 comentariu

Supa de conopidă cu lapte de cocos • eCuisine 3 ianuarie 2024 - 11:21 am

[…] cu lapte de cocos și condimente din belșug, ideală pentru o masă de seară ușoară sau un aperitiv demn de servit duminică la […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro