Nucșoara își degajă aroma atunci când este prăjită într-o tigaie fără grăsime. Trebuie adăugată la începutul procesului de gătit, pentru că gustul cel mai bun îl are doar când este bine încălzită.
ÎNCEARCĂ ȘI: Clătite de cartofi cu prune, un deliciu pentru brunch
Gustul chimionului este agreabil și proaspăt. Este folosit în mod special în bucătăria araba. Se găsește întreg sau măcinat. Daca semințele întregi sunt ținute într-o cutie închisă ermetic, la loc uscat și răcoros, se păstrează foarte bine cel puțin un an. Sub forma de praf, chimionul își pierde rapid aroma și gustul.
Gustul busuiocului este aromat, dulce și piperat în mod plăcut. Se adaugă în salate, mâncăruri de legume și sosuri (doar cu puțin înainte de a fi gata, pentru că altfel își pierde aroma).
Și oregano, cimbrul, pătrunjelul, usturoi și piperul negru pot evidenția natural aroma cartofilor, fără a o copleși. orice alegere ai face, amestecul de condimente pentru cartofi poate fi personalizat după gust, iar dacă vrei un pic de culoare pe ei, poți adăuga boia de ardei, care le vor da și o aromă discretă de afumat.
CITEȘTE ȘI: Cum păstrezi corect condimentele
FOTO: 123rf
2 comentarii
O stiu cunoscatorii:)))
[…] ⭐Legumă completă și sănătoasă, cartofii devin irezistibli cu cele mai potrivite condimente. […]